Murgröna - lättskött och luftrenande växt

Murgröna - lättskött och luftrenande växt

Murgrönan är en luftrenande växt med mörkgröna, ljusgröna eller tvåfärgade blad. Det är otroligt tacksam och lättskött och kan placeras på många platser i ditt hem. Murgrönan har blivit en av våra mest populära gröna växter tack vare att den är lätt att använda i olika sammanhang.

Användning

  • Murgröna på båge ger elegans i vardagsrumsfönstret.
  • I en ampel på väggen (exempelvis murgröna med långa rankor) eller ifrån taket ger grönska och liv även en bit in i rummet, som ett välkomnande i hallen eller en färgklick i sovrummet.
  • Plantera den i ett stort fat med vackra stenar omkring och ställ på soffbordet så har du gjort ett enkelt arrangemang.
  • Dekorera bordet genom att klippa av några slingor (det ger bara en fylligare planta) och placera dem som en löpare längs bordets mitt tillsammans med värmeljushållare.
  • Experimentera med olika krukor för att ge varierande stil. Kristall eller lera, vitt eller färgglatt. Murgrönan passar in och fyller sin funktion både i grupp och i ensamt majestät.

Placering

Murgrönan trivs bäst om den skyddas mot stark sol. Den kan placeras både inomhus och ute i krukor under sommarhalvåret. Den är fin tillsammans med andra sommarblommor.

Vattning och skötsel

Vattnas regelbundet, ge den en svag dos (läs på flaskan) näring i vattnet under vår, sommar och höst. Vintertid endast en gång i månaden. Ge den en rejäl dusch en gång i månaden så håller den sig fräsch och fin.

Se murgrönan och mycket annat bland våra gröna växter >>

Rekommenderade Tillbehör