Odla i mars

Odla i mars

Nu märks ljusare tider och växterna börjar så smått att vakna till liv. Energin kommer med våren och många av oss vill sätta fingrarna i jorden, så, plantera om och frossa i färger och växter. Ett grönområde kan alla ha.

Alla kan odla

Skapa din egen unika odling var du vill. Bestäm dig för vad du vill odla, så hjälper vi till med resten.

Om du så bara har ett enda fönster, kan du snart kalla dig trädgårdsmästare. Oavsett om du vill börja odla från frö, stickling eller färdig produkt så hittar du många härliga blommor, bär, grönsaker, kryddor och fruktsorter hos oss på Plantagen.

Penséer – vårens tuffing

Är små ljuvliga glädjespridare som klarar flera graders frost. De passar bra både som välkomnande blommor vid entrén, till balkongens lådor och altanens krukor.

Murgrönor och påskliljor av alla de slag är bra kompisar i krukor som även de tål kalla nätter.

Olea krukserie i terrakotta

Årets snyggaste (enligt oss) heter Olea, en serie krukor i terrakotta i unik, enkel och tidlös design. Olea finns i hel-, halv-, kvartsstorlek och i olika höjder. De är dessutom frosttåliga och klarar temperaturer ner till -25 grader.

Cultura planteringslåda

Cultura är en annan lösning för odling på mindre ytor. Cultura planteringslåda finns i två varianter, en låg med djup låda som passar perfekt för större växter med mycket rötter. Den högre på ben har en hylla under och passar utmärkt för odling av kryddor, jordgubbar, tomater, gurka och paprika. Läs mer om Cultura planteringslåda >>

Spännande fröer

Vi har mängder med fröer - över 300 varianter av både ätbart och blommande. Börja odlingsresan och hitta rätt fröer här >>

Vill du veta mer?

Bli inspirerad, få tips och råd för livet med växter här >>

Se alla vårblommor >>

Se allt för att odla grönsaker hemma >>