Orkidéjord, 4L

Orkidéjord, 4L

69,90  
Orkidéer vill ha en luftig jord med bark och bör inte planteras i vanlig planteringsjord. Orkidéjord passar därför bäst till omplantering av vår mest populära krukväxt.
Beställ online med hemleverans

Du som bor i Stockholm och Uppsala kan köpa jord online med hemleverans från Plantagens digitala popup-butik - Beställ här >>

Försäljningsperiod från: Januari
Försäljningsperiod till: December
Varumärke Plantagen
EAN 7058782362529
Plantagens egna specialjord för alla orkidéer. Grov, luftig struktur för god tillväxt och blomning. Svagt gödslad med specialanpassad mineralgödsel. Orkidéer växter normalt i ett grovt, mycket luftigt växtunderlag, som lätt släpper igenom vatten. För att likna denna miljö har därför orkidéjorden grov struktur och är annorlunda uppbyggd än vanlig blomjord. En påse med 4 liter Plantagens Orkidéjord räcker till sex till åtta orkidéer.

Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.

Skötselråd

Orkidéer bör omplanteras när rötterna fyller krukan eller när växtunderlaget har förmultnat och fått en fin struktur. Den bästa tidpunkten för omplantering är efter blomning, under växtens viloperiod. Man kan använda såväl genomskinliga- som lerkrukor. Genomskinliga krukor är att föredra om man har brudorkidéer vars rätter kräver ljus och dessutom är det lättare att bedöma bevattningsbehovet. Näring bör ges i samband med vattning. Blanda Plantagens Orkidénäring i kalkfritt vatten enligt anvisningarna på flaskan och vattna jorden grundligt.

En öppnad påse bör stängas så gott det går, så att jorden inte torkar ut.