Påskliljan - lättskött favorit med massor av vårkänslor

Påskliljan - lättskött favorit med massor av vårkänslor

Påskliljor ger oss hopp om våren och skapar en härlig påskkänsla. Till de största favoriterna hör den klassiska gula ’Carlton’ liljan med stora klockor och minivarianten vi kallar tete-a-tete. Det finns även många andra sorter och färger i vitt, crème och orange.

Påskliljor som krukväxt

Påskliljor säljs under tidig vår fram till påsk i krukor som enkelt kan placeras i ditt hem och ge vårkänslor. Det är fint att sätta flera tillsammans i en stor skål och dekorera med grön mossa eller stenar. Liljorna vattnas minimalt och någon jord behövs inte, all näring blomman behöver finns lagrad i löken. När blomman vissnat kan den planteras i marken så blommar den nästa år igen.

Påskliljor i krukor ute

Gör påsk och vårfint ute med påskliljor i stora krukor. De klarar några minusgrader utan problem. Vill du att de ska börja blomma snabbt kan du ställa dem inne några dagar innan du planterar dem ute. Penséer, björkris, slideranka och dekorationsägg är fina att använda tillsammans med påskliljorna. Grön mossa runt lökarna ger ett skönt sammanhang.

Påskliljor som snitt

Påskliljor säljs även som snittblommor. Addera till björk- eller blåbärsris så får du en fin och vårig bukett. Du kan även sätta en blomma i flera små vaser och ställa i en grupp på bordet.

Vill du veta mer?

Här finns tips, inspiration, och råd om hur du sköter dina växter >>

Fler tips och råd finns på plantagen.se.