Pelargonjord, 15L

Pelargonjord, 15L

69,90  
Specialjord för pelargoner inne och ute. Främjar rik blomning och friskt, vackert bladverk.
Beställ online med hemleverans

Du som bor i Stockholm och Uppsala kan köpa jord online med hemleverans från Plantagens digitala popup-butik - Beställ här >>

Försäljningsperiod från: Januari
Försäljningsperiod till: December
Varumärke Plantagen
EAN 7058782362567
Plantagen pelargonjord används till omplantering av alla sorters rotade pelargoner. Den går bra att använda till plantor både inom- och utomhus. Jorden innehåller rikligt med både snabb- och långtidsverkande mineralnäring. Plantorna får en god start och förses med näring för att blomma rikligt under lång tid. Pelargoner trivs bäst i varma och soliga lägen och de blir finast om de får torka upp mellan vattningarna. Pelargonjorden innehåller lera så att jorden kan torka upp utan att plantorna vissnar. En påse med 15 liter av Plantagen Pelargonjord räcker till antingen 22 krukor med Ø12 cm, 10 krukor med Ø17 cm eller 3 krukor med Ø21 cm.

Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.

Skötselråd

Pelargoner är lätta att föröka med frön och sticklingar. Låt fröna och sticklingarna bilda rötter direkt i Plantagen Såjord. När de börjar växa planteras de om i Pelargonjord. Jorden innehåller inkapslad långtidsverkande näring som syns som små ljust färgade kulor i jorden. Förväxla inte med snigelägg.

Förvara jorden svalt innan användning så att inte näringen löses ut för snabbt. En öppnad påse bör stängas så gott det går, så att jorden inte torkar ut. Det är bäst att låta frusen jord tina av sig själv i solen.