Plantagens bukett gör skillnad för Världens Barn

Plantagens bukett gör skillnad för Världens Barn

Plantagen stödjer Världens Barn som fyller 20 år i år. Vi skänker 20 kronor per bukett oavkortat till Radiohjälpens insamling för Världens barn.

Världens Barn är ett unikt samarbete mellan Radiohjälpen och 14 humanitära organisationer. Sedan 1997 har de verkat för en långsiktig förändring av barns villkor. Även om det fortfarande sker hungerkatastrofer, så finns idag ett bättre skydd mot katastrofer i områden där de har kunnat stödja långsiktigt. Varje barn har rätt till sin kropp, till utbildning och hälsa. Det är målet och syftet för Världens Barn nu 2017. 

Plantagens Världens Barn-bukett gör skillnad för Världens Barn och är en vacker bukett med orangea rosor och eukalyptus till förmån för Världens barn. Vid köp av vår vackra Väldens Barn-bukett går 20 kronor oavkortat till Radiohjälpens insamling för Världens Barn som räcker bland annat till ett snabbtest malaria i  Moçambique eller en blodpåse till syriska barn på flykt i Libanon.

Världens barn

Fakta om Världens Barn 2017

Det räcker pengarna till:

• 20 kr - snabbtest malaria

• 26 kr räcker till en vaccinationsdos.

• 50 kr räcker till hälsopaket för nyfödda.

• 90 kr räcker till 1200 vattenreningstabletter. En tablett kan rena 20 liter vatten.

• 160 kr - skolmaterial för en elev under ett läsår, Sydsudan.

• 200 kr räcker till behandling av 64 barn med lunginflammation.

• 300 kr räcker till att ge 90 undernärda barn varsitt mål mat.


Riksinsamlingen Världens Barn genomförs av Radiohjälpen i samarbete med 14 humanitära organisationer: Afrikagrupperna, Barnfonden, Diakonia, Erikshjälpen, IM Individuell Människohjälp, IOGT-NTO-rörelsen, Islamic Relief, Läkarmissionen, PMU, Rädda Barnen, Svenska Afghanistankommittén, Svenska kyrkan, Svenska Röda Korset och We Effect.

Mer om Världens Barn

Läs mer om alla de olika projekt som stöds av Världens Barn här >>

Källa: Världens Barn