Plommon ’Victoria’

Plommon ’Victoria’

499,00  
Mycket populärt, svagvuxet träd med mycket rikliga skördar. Frukten är stora och rödvioletta, aromatiska och goda. Mognar i september. Måste kartgallars.
Prunus domestica 'Victoria' 12L
Försäljningsperiod från: Mars
Försäljningsperiod till: Oktober
EAN 7320651039970
Höjd 200
Storlek innerkruka 32.0
Klassiskt och välkänt plommonträd som också passar om du har en lite mindre trädgård. Trivs i väldränerad och näringsrik jord i varmt och skyddat läge. Blommar med vita vackra blommor i maj och är mycket populära hos bin. ’Victoria’ har en riklig skörd av stora plommon med ljusgult fruktkött i senare delen av augusti-september, frukterna är väldigt goda att äta direkt från trädet med sin söta smak men också utmärkta att använda till matlagning och desserter. Plommonen kan också förvaras en kortare tid. Bör kartgallras för en större och finare skörd. ’Victoria’ är självfertil men fungerar som en bra sort för att pollinera andra plommonträd som inte är självpollinerade.

Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.

Skötselråd

Trivs i soligt läge i väldränerad och kalk- och näringsrik jord. Bör kartgallras. Självfertil, är en bra sort för att pollinera andra plommonträd som inte är självfertila. Beskär äldre plommonträd försiktigt under JAS – juli, augusti, september.