Rådhusvin 'Veitchii' 2L

Rådhusvin 'Veitchii' 2L

159,00  
Starkväxande, självklättrande växt med klängen och häftskivor, fin fasadtäckare. Lönnlövslika blad. Fantastisk röd höstfärg, tål skugga men får finast färg i full sol. Lättskött.
Parthenocissus Tricuspidata 'Veitchii' 2L
Försäljningsperiod från: April
Försäljningsperiod till: Augusti
EAN 8714339019436
Höjd 70
Bredd 50
Storlek innerkruka 17.0
Kan ge magbesvär vid förtäring. Växtsaften kan orsaka hudirritation. Starkt växande klätterväxt som klättrar själv med hjälp av häftskivor. Klättrar med sugskålar på murväggar, berg och träväggar.

Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.

Skötselråd

Trivs bäst i sol eller halvskugga.

Gödslas med fullgödsel eller naturgödsel på våren, vattnas vid långvarig torka.

Sätt plantan i en hink med vatten innan plantering så den blir helt genomfuktad. Gräv en grop som är ca 60 cm djup och bred och blanda befintlig jord med minst en tredjedel ny planteringsjord. Om växten ska planteras mot en husvägg bör avståndet till denna vara minst 50 cm. Jorden blir för torr närmare väggen. Ta plantan ur krukan och sätt den i gropen. Fyll gropen med jordblandningen, tryck försiktigt till med händerna. Vattna rikligt. Ge plantan stöd i form av t.ex. en spaljé. Beskäring och fortsatta skötselråd. Kräver i regel bara lättare putsning av fula och döda grenar. Om växten börjar bli för stor och vid kan man gallra eller beskära den radikalt för att få den att börja om på nytt. Gödslas med fullgödsel eller naturgödsel på våren, vattnas vid långvarig torka.