Rensa luften och må bättre

Rensa luften och må bättre

Inspireras av naturen och inred med gröna växter i vår. Rensa luften och skapa ett hälsosamt och levande hem med härliga växter och gröna miljöer. Vi mår bättre där det finns levande växter, lungorna får andas friskare luft, vi känner oss mer avslappnade och våra sinnen skärps.  

Uttrycket ”att rensa luften” handlar oftast om att våga säga vad man har på hjärtat för att man ska kunna gå vidare och må bra. För oss som jobbar i växtbranschen kan dock både rensa luft och må bra ges en lite vidare innebörd, när vi tittar på vilka växter som helt enkelt rensar vår luft och får oss att må bra inomhus.

Det finns många växter att välja på när vi ska dekorera hemma. Oftast väljer vi utifrån det estetiska, vad vi gillar att titta på och ha omkring oss, men vi vill gärna uppmana dig att tänka på fler faktorer nästa gång. Spana in luftrenande växter nästa gång du ska handla, du kommer att bli överraskad av vad som finns att lära.

Tips på växter som rensar och renar luften

Det finns visserligen många växter som har en renande effekt på luften, men det är vissa som har större effekt än andra. Om man gillar palmträd så kanske guldpalm eller bergpalm kan vara ett alternativ. De är båda eleganta och lättskötta och har lätt att trivas utan att ställa alltför höga krav på skötsel, ljusförhållanden eller omvårdnad.

Paradisträd

Paradisträd är trots det imponerande namnet en ganska liten och lättskött växt med tjocka blad och en härligt frodig grön nyans. Trivs bra i sol och matchar väl med andra växter i ditt fönster.

Kantdracena

Dracena är ett växtsläkte med många olika varianter. Kantdracena är lättskött och luftrenande, dessutom nästan omöjlig att ta död på! Perfekt för den lite slarvige växtälskaren som glömmer att vattna mellan varven.

Fredskalla

Denna imponerande växt bjuder på en härlig grönska och hjälper till att effektivt rensa luften därhemma. Fredskalla kräver sin plats och är som vackrast när de fantastiska blommorna slår ut.

Murgröna

Sist men inte minst vill vi tipsa om murgröna. En tidlös och vacker växt som kan skapa romantik och hemtrevnad på vilken plats som helst. Den kan användas i fönsterkrukor såväl som i större samplanteringar utomhus sommartid eller i de ljuvligaste buketter. Murgröna har strakt luftrenande egenskaper och kräver regelbunden vattning med mindre dos näring för att må som allra bäst.
 

För flera tips och råd kring luftrenande växter, besök oss i butik och läs mer i följande artiklar:

Luftrenande gröna växter >>

Växter i badrummet piggar upp >>

Grönt och fräscht i sovrummet >>

Inred med gröna växter >>