Såjord KRAV, 15L

Såjord KRAV, 15L

69,90  
Vår bästa jord för frösådd och sticklingar. För ekologisk odling, certifierad av KRAV. Bara naturliga råvaror.
Beställ online med hemleverans

Du som bor i Stockholm och Uppsala kan köpa jord online med hemleverans från Plantagens digitala popup-butik - Beställ här >>

Försäljningsperiod från: Januari
Försäljningsperiod till: December
Varumärke Plantagen
EAN 7058782362444
Frön och sticklingar behöver en lätt och lucker jord som också håller fukten. Plantagens såjord har en bra sammansättning för att lyckas med din förkultivering. Den är svagt gödslad vilket är viktigt eftersom de nya, fina frörötterna är känsliga och reagerar negativt på för hög koncentration av näring. Gödsla med svagt gödselvatten efter några veckor. Passar också vid omplanteringar av dina kaktusar och suckulenter. En påse med 4 liter Plantagen Såjord räcker till antingen 185 krukor med Ø4 cm, 70 krukor med Ø8 cm eller 6 såbrätten med storlek 22 cm x 17 cm x 6 cm.

Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.

Skötselråd

Vid frösådd använd krukor eller minidrivhus. Fördela såjorden och tryck till jorden lite lätt. Så fröna enligt instruktioner på påsen och vattna sedan försiktigt så att fröna inte rinner iväg. Håll sedan jorden jämnt fuktig, inte blöt. Placera sådden ljust och varmt, märk väl att olika frön har olika behov av ljus och värme för att gro. När sedan växterna trängs i krukorna är det dags att skola om. Plantera dem i egna större krukor och använd då ört- och grönsaksjord.

En öppnad påse bör stängas så gott det går, så att jorden inte torkar ut.