Limited Edition 2020

Limited Edition 2020

Vissa blommor och växter kommer och går – i säsonger. Det gör de extra intressanta och värda att ta in i inredningen när de är aktuella. Färgkombinationerna och de karakteristiska egenskaperna ger en lyxig och annorlunda känsla som kan vara spännande för heminredaren som söker en personlig touch till hemmet. Upptäck vår Limited Edition-kollektion av utmärkande växter och blommor som tillför det där lilla extra.

En lyxig växtkollektion med nytänk

Vår Limited Edition-samling av säsongsanpassade blommor och växter kan gynna både den växtintresserade och heminredaren som vill ge ett lyft åt interiören. Målet är att du ska finna inspiration och få chansen att köpa växter som kan vara svåra att hitta på andra ställen.

Tillgängliga från april till september

Samtliga växter är unika i sitt slag och kommer med enastående karaktär som sätter prägel på hela sin omgivning. Du kan finna de olika blommorna och växterna i butik och online där varje växt säljs under en period av en månad – från april till september.

 • Magnolia Black Tulip i april – De mörkt rosaröda blommorna ger nästan ifrån sig en passionsartad aura när de blommar. Denna uppseendeväckande och historiska växt drar till sig hela trädgårdens blickar både till utseendet och till doften. Planteras i skyddat läge, gärna med barrväxter bakom sig. Den är lättskött och gör sig förträffligt väl i romantiska blomsterarrangemang.
   
 • Cypripedium i maj – Möt våren med den lättodlade orkidéen Cypripedium och tillför något exotiskt till din trädgård. Blomman finns i flera färgnyanser och smälter som bäst in i woodland-miljöer eller trädgårdslundar med buskar och träd. Föredrar du att ha blommorna inomhus som dekoration? Plantera dem i en rymlig lerkruka och plantera om igen såsmåningom.
   
 • Syringa flowerfesta i juni – Syrener hör definitivt juni månad till med alla sommarfester och spirande grönska som omhuldar oss. Ta in en bit av den känslan i din egen trädgård och plantera den lilla lättskötta dvärgsyrenen som garanterat får alla förbipasserande att njuta av doften. Den kan med fördel odlas i både kruka och i rabatter och lyfter din interiör och trädgård på ett uppenbart sätt.
   
 • Miscanthus Giganteus i juli – Ibland är gräset grönare på andra sidan! Denna odlingsvärda gräsart som till viss del påminner om bambu, blir högsommarens maffiga höjdpunkt i trädgården. Den ger den där vildvuxna och annorlunda känslan i din trädgård och kan såväl ingå som utstickare i rabatter som ståtlig, ensam tuva. Ta in den och gör gröna arrangemang eller låt den backa upp blommor i festliga buketter. Gräset ger även ett insynsskydd.
   
 • Kniphofia i augusti – En soltålig och färggrann perenn med eldröda och pampiga blommor som passar dig som vill ge trädgården extra liv och karaktär. Blomman blir dessutom ett lockbete för fjärilar och bin men ogillas av rådjur och harar som annars tycker om att nafsa på olika trädgårdsväxter. En vacker och praktisk växt med andra ord. Kan även odlas i kruka och ger en rejäl färgklick till ett rum.
   
 • Cortaderia pampas i september – Detta prydnadsgräs fungerar lika bra som yvig tuva ute i trädgården som den gör i ett torkat eller färskt blomsterarrangemang på ett bord. Med sina rosa eller vita blomvippor och graciösa skaft tillför gräset en personlig prägel. Just minivarianten som vi säljer i vår Limited Edition-serie passar extra bra i kruka.

Ett tillfälligt sortiment som talar för sig själv

Varje växt i sortimentet kommer med ett speciellt utseende och med utmärkande egenskaper som skänker en dos av lyx och själ till både hem och trädgård. Kollektionen är utvald för att både pusha dig som redan är fylld av entusiasm att göra något nytt med dina planteringar – och till dig som vill göra din interiör mer tilltalande. Det kan även vara ett sätt att lära dig ett och annat om växter som är allt annat än alldagliga.

Våga dig på nya kulörkombinationer och se din omgivning förändras till det bättre!

Läs mer

Läs mer om produkterna >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc