Snittblommor - så lyckas du

Snittblommor - så lyckas du

Snittblommor kan vara så mycket. Vardagslyx till dig själv, en vacker komponerad bukett att ge bort, en enkel blomma i vas på badkarskanten eller en härligt stor bunt att släppa loss kreativiteten på.

Snittblommor - skötsel

Gör nya sneda snitt med en vass kniv, tulpaner kan skäras rakt av. Klipps de av minskar blommornas möjlighet att suga vatten. Sätter blommorna i vatten så snabbt som möjligt i en ren vas. Tar bort blad som hamnar i vattnet (då minkar risken för bakterier i vattnet). Varmt vatten i två tredjedelar av vasen till blommor med hårda stjälkar såsom rosor, kallt vatten i en tredjedel av vasen till blommor med mjuka stjälkar såsom tulpaner. Använd växtnäringen Chrysal som följer med varje blombunt. Fyll på vatten varannan dag, tulpaner är törstiga och kan behöva påfyllning oftare. Undviker att placera blommorna i direkt sol eller i närheten av frukt. Placera dem svalt under natten (om du har möjlighet).

Tips - våra stora rosor blir en given fokuspunkt i rummet.

Blanda med det vilda

Trädgård och natur kan ofta bidra med något till din bukett och tillsammans med dina inköpta blommor kan du skapa fantastiska kreationer att ge bort eller för att skämma bort dig själv. Vill du binda din bukett är det allra bäst att binda med bast eller presentsnöre. Tulpaner mår bäst av att stå kvar i sin plast för att suga upp vatten i ungefär 1 timme innan du arrangerar dem. Kombinera gärna med våra vackra rosor för trädgården, och ta gärna en titt på vårt breda utbud av inomhusblommor i alla former.

Vasen

Välj en vas som är tillräckligt hög så blommorna står bra. Flaskor, krukor, skålar och glas kan agera vas bara de är ordentligt rena. Är buketten redan bunden kan du låta bandet sitta kvar så håller buketten sin form bäst.

Arrangemang i oasis

Oasis är en grön stickmassa som snittblommorna sticks ner i. Med hjälp av den kan du göra häftiga bordsdekorationer på ett enkelt sätt. Innan du börjar låter du oasisen suga åt sig vatten i ett vattenbad. Placera den i önskat kärl, gör nya snitt på blommorna i önskad längd och stick ner ordentligt i oasisen. Vattna sedan dagligen så håller blommorna länge.

Om blommorna börjar sloka

Det går att rädda blommor som börjar se hängiga ut efter några dagar. Snitta om stjälkarna och duscha på bladen, vira in buketten i tidningspapper och ställ den i nytt rent vatten.

Mot slutet

Riktigt utslagna rosor, pioner, krysantemum eller nejlikor varar några dagar till om du skär av blomman under huvudet och lägger dem i en vacker skål med lite vatten.

Ge bort snittblommor

Vem skulle inte bli glad av en härlig bukett blommor? Vill du göra den extra lyxig kan du slå in den i cellofan (klar plast) och binda presentsnöre om. Vaser kan man aldrig få för många av, Köp till en så får värden inga bekymmer med att hitta en som passar.

Hemtransporten

För att skydda blommorna mot uttorkning, sol och kyla bör du rulla in dem i papper när du betalat. Dröjer det mer än en timme innan de kommer i vatten bör du även snurra ett fuktigt papper runt stjälkändarna.

Om det går galet ändå…

Vi har 5 dagars garanti på alla våra snittblommor och hjälper dig gärna med nya om blommorna skulle vissna i förtid trots dina ansträngningar.

Se alla snittblommor här >>

Rekommenderade Tillbehör