Svärmorstunga Lågpris

Svärmorstunga

129,00  
Elegant växt med ganska platta, upprätta långsmala blad kallas även Bajonettlilja. Lättskött och torktålig, klarar torr inomhusluft. Trivs i ljust läge. Vattnas igenom ordentligt då jorden helt torkat upp.
Försäljningsperiod från: Januari
Försäljningsperiod till: December
EAN 7058782379961
Höjd 55.0
Storlek innerkruka 14 cm
Extremt tålig och klassisk krukväxt som tillhör de populäraste inneväxterna idag. Bladen växter kaxigt rakt upp och finns i både gröngula och grönvita variationer. Svärmorstunga tål de flesta ljusförhållanden, från närmast fönstret till de lite mörkare hörnen i ditt hem. Det är en växt du med fördel kan placera såväl i ditt sovrum som i ditt vardagsrum. Svärmorstungan har verkliga superkrafter och renar luften från kemikalier. Drabbas väldigt sällan av skadedjur eller sjukdomar. Höjd 55 cm, storlek på innerkruka 14 cm.

Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.

Skötselråd

Trivs bäst i ljust läge men kan placeras på skuggig plats. Vattnas ordentligt då jorden helt torkat upp. Föredrar en typ av sandig jord, där vanlig jord med ett högt kalkinnehåll blandas med sand eller grus. Ge en liten dos växtnäring från vår till höst. Svärmorstungan tycker om att stå lite trångt i sin kruka. När du planterar om den, använd inte en alltför stor kruka. Rötterna är inte så svåra att sära på, se bara till att plantera om den i samma höjd som i den tidigare krukan. Föröka din svärmorstunga genom att dela på plantan eller ta sticklingar.