Svärmorstunga, liten Nyhet

Svärmorstunga, liten

79,90  
Elegant växt med tjocka långsmala blad, mörkgröna med gulvita kanter. Bra luftrenare. Lättskött, tål mörk placering och torka. Vattnas igenom ordentligt då jorden helt torkat upp.
Försäljningsperiod från: Januari
Försäljningsperiod till: December
EAN 7058782377745
Höjd 35.0
Storlek innerkruka 12.0
Extremt tålig och klassisk krukväxt som tillhör de populäraste inneväxterna idag. Bladen växter kaxigt rakt upp. Svärmorstunga tål de flesta ljusförhållanden, från närmast fönstret till de lite mörkare hörnen i ditt hem. Det är en växt du med fördel kan placera såväl i ditt sovrum som i ditt vardagsrum. Svärmorstungan har verkliga superkrafter och renar luften från kemikalier. Drabbas väldigt sällan av skadedjur eller sjukdomar.

Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.

Skötselråd

Trivs bäst i ljust läge men kan placeras på skuggig plats. Vattnas ordentligt då jorden helt torkat upp. Föredrar en typ av sandig jord, där vanlig jord med ett högt kalkinnehåll blandas med sand eller grus. Ge en liten dos växtnäring från vår till höst. Svärmorstungan tycker om att stå lite trångt i sin kruka. När du planterar om den, använd inte en alltför stor kruka. Rötterna är inte så svåra att sära på, se bara till att plantera om den i samma höjd som i den tidigare krukan. Föröka din svärmorstunga genom att dela på plantan eller ta sticklingar.