Tio trendigaste krukväxterna 2020

Tio trendigaste krukväxterna 2020

Trenden att inreda med växter har under de senaste åren blivit allt mer påtaglig. Gröna rum visas i var och vartannat inredningsmagasin – med allt från mönstrade blad till inomhusträd. Men vilka tio växter är det som trendar mest under 2020?

Vill du ha koll på de senaste trenderna?
Spana in de trendigaste växterna 2022.

Lättskött och lättplacerad grönska

Nygamla favoriter såsom ormbunke och begonia gör comeback 2020, men även Alocasia och andra stora växter med mönstrade och flerfärgade blad avspeglas i trenderna. Den viktigaste faktorn vid valet av växter är att de ska vara lätta att sköta om och enkla att placera i hemmet. Vi vill inreda grönt utan att ägna alldeles för mycket tid åt skötsel och underhåll. Som tur är finns det gott om lättskötta växter att välja på.

Tio trendväxter 2020

Här nedan ser du de tio växter som vi ser som de stora trendväxterna 2020.

 1. Zebrasköld, Alocasia Zebrina
  Trendigast av dem alla! Spännande bladväxt med stora blad på unikt zebra-mönstrade, höga stjälkar. Trivs på ljusa platser utan direkt sol. Väldigt fin att ställa på piedestal eller pall, mår bäst om den får stå luftigt.
   
 2. Ormbunke, Nephrolepis Exaltata Green Lady
  Ormbunksväxten spjutbräken är en av våra mest klassiska och tåligaste krukväxter. Den är en lättskött, stor och frodig växt med kompakt växtsätt. Placeras en bit in i rummet och duschas gärna regelbundet med kalkfritt vatten.
   
 3. Begonia, Begonia
  Begonian är en retroväxt som finns i många olika färger, former och mönster. Allt från den klassiska ”mormorsblomman” till trendiga varianter i olika nyanser och färgkombinationer. Forellbegonian är en favorit som har kommit tillbaka starkt. Den är fantastisk med sina prickar och vita små blommor. Lättskött dessutom.
   
 4. Paraplyaralia, Schefflera Compacta
  Inomhusträd är en av de senaste växttrenderna. Paraplyaralia är en lättskött, populär och frisk sort med sina blanka, vackra blad i rosetter, som ett paraply. Ger grönska till hemmet och är en ståtlig växt som kan bli upp till en meter hög. Kan både stå ljust och i halvskugga.
   
 5. Fönsterfikus, Ficus Elastica
  Fönsterfikusen, Rubber plant, är en älskad växt med sina dekorativa och läderaktiga, glänsande, mörkgröna blad. Den är lättskött och passar på vardagsrumsgolvet då den kan bli riktigt stor. En perfekt gåva till den stilmedvetna.
   
 6. Palettblad, Plectranthus scutellarioides
  Palettbladet har fullkomligt exploderat i popularitet de senaste åren – och trenden håller i sig även under 2020. Förutom att vara en dekorativ färgbomb är växten även lättskött och snabbväxande. Placeras ljust för ännu starkare färger.
   
 7. Rosenkalla, Anthurium andraeanum
  Med sina högblanka blad och exotiska blommor sprider rosenkallan en färgstark elegans var du än placerar den. Växten är enkel att sköta och blommar dessutom nästan helt utan viloperiod, året om. Tycker om ljummet vatten och lucker jord.
   
 8. Gullranka, Epipremnum aureum
  En nygammal favorit med hängande eller klättrande växtsätt som både är lättskött och snabbväxande. Perfekt att placera i en ampel i ett fönster utan direkt sol. Med sitt gulbrokiga bladverk livar gullrankan upp och sköter sig själv bara den får vatten när jorden torkat upp.
   
 9. Porslinsblomma, Hoya carnosa
  Porslinsblomma är en trendig, tropisk växt med väldoftande, nätta blommor. Växten är lättskött och trivs i vårt varma inomhusklimat. Klättrande på en spaljé, båge eller hängandes i ampel blir porslinsblomman ett vackert blickfång. Växer vilt i Kina och vill torka lätt mellan vattningarna.
   
 10. Grupperade suckulenter
  Suckulenter är växter som håller vatten i sina blad och därav kallas för fetbladiga. Riktigt trendiga sorter att placera i grupp är paradisträd och echeveria. Skapa ett blombord med olika suckulenter och söta kaktusar för att hitta rätt i den starka California-trenden som är helt rätt 2020.
   

Bubblare i kategorin trendväxter

Stora kaktusar är en annan trendväxt som får ses som årets bubblare. Dessa är som välbekant lättskötta och tåliga, trivs ljust och vattnas sällan. Perfekta för det moderna hemmet.

Hitta din favorit bland våra trendiga växter

Läs mer

Se alla gröna växter >>
Se alla blommande växter >>

Zebrasköld

Höjd 100 cm, Grön

699:-
Läs mer

Spjutbräken 'Green Lady'

Höjd 30 cm, Grön

8990
Läs mer

Porslinsblomma på båge

Höjd 65 cm, Grön

469:-
Läs mer

Rosenkalla

Höjd 45 cm, Röd

179:-
Läs mer

Forellbegonia

Höjd 25 cm, Grön

109:-
Läs mer

Suckulent 'Mexico'

Höjd 10 cm, Grön

3690
4 för 109:-
Läs mer
Din varukorg:
Varor
Totalt att betala:
Till kassan
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen