Redan innan vårens första solstrålar kommer är det många som drömmer om grillpartyn i trädgården. Men grillningen ska naturligtvis vara rolig och enkel. Med smarta tillbehör och tekniska prylar kan du ta din grillning till nya nivåer.

Tips för smartare grillning

Grillad mat är god, det håller nog de flesta med om. Men det ska vara lätt att grilla, annars är det lätt hänt att du ger upp. För att få den bästa smaken på maten och för att grillningen ska bli kul bör du satsa både på bra grill och smarta grilltillbehör som förenklar både under och efter. Med automatiserade och tekniska prylar kan du se på grillning på ett helt nytt sätt.

Använd rätt produkter

Den nya generationens grillar är lättskötta, användarvänliga och tillagar maten på ett omsorgsfullt sätt. Oavsett om du använder en elgrill, gasolgrill eller kolgrill ska nöjet och resultatet bli lika bra. Weber har till exempel tagit fram flera nya grillar som passar på uteplatsen, på balkongen eller ute i det vilda. De har även en rad tillbehör som blir din hjälpreda under grillstunden, serveringen samt för rengöringen efteråt.

Fem smarta grilltillbehör

Din grillning blir inte komplett utan rätt tillbehör, det vet de flesta grillmästare.

 1. Roterande spett. Med ett roterande spett (rotisseri) kan du göra en egen smaskig fläskkarré eller få grönsakerna lika bruna och goda på alla sidor. Webers roterande spett kan ge dig helgrillad kyckling, fisk och grönsaker med jämn grillyta och saftigt inre. Se till så att rotisseriet passar i din grill.
 2. Grillhalster för fisk. Om du är mest van att grilla kött kanske det är dags att prova på fina fisken. Med ett grillhalster för fisk kan du grilla lax, egenfiskad gädda, torsk eller vad som nu kommit upp ur havet – utan att fisken ramlar ner på grillen eller går sönder vid vändning.
 3. Röklåda. Vill du ta din matlagning på grillen till nästa nivå är det kanske dags att våga dig på att pröva att röka maten. Du kan exempelvis röka makrill, mandlar eller ankbröst. Röklådan fylls med fuktad rökflis och placeras ovanför brännaren. Lägg gärna rökfliset i vätska en halvtimma innan du börjar grilla, antingen i vatten eller i exempelvis rödvin eller whiskey för att smaksätta.
 4. Pizzasten. Har du en grill som klarar att komma upp i hög värme (300 grader) är det ett utmärkt tillfälle att testa att göra pizza på grillen. Pizzastenen är då din bästa vän.
 5. Rullvagn för spontana grillstunder. Grillust kan komma plötsligt. Med en rullvagn med låsfunktion och hopfällning kan du grilla smartare även under utflykter med minigrillen.

Grilla smart i ett utekök

Eftersom en grillkväll brukar innehålla annan mat än bara den grillade, är den ultimata lösningen att skaffa dig ett utekök. Uteköket fyller de bästa funktionerna för att så snabbt som möjligt bli klar med middagen.

Placera grillen på rätt plats

Var du ställer din grill och hur ditt övriga utekök ser ut har stor betydelse när du ska tillreda allt. Med rätt placering slipper du stress och bränt kött, fisk eller sotiga grönsaker.

 • Nära en arbetsbänk. Se till att grillen står relativt nära en arbetsbänk så att du lätt kan flytta runt kött, fisk och mat som ska grillas eller har grillats. Undvik dock en närhet som kan utvecklas till skador eller eldsvådor. Närheten till vattenkran rekommenderas också.
   
 • Elgrillen vid eluttaget. Om du har en elgrill måste den stå nära eluttaget. Var försiktig med sladdarna så att du inte snubblar när du arbetar i uteköket.
   
 • Undvik lågt tak över grillen. Om du har byggt ett tak över grillen eller om uteplatsen redan står under ett lägre tak – tänk på att undvika att ställa grillen under eftersom det kan bli svart i taket.
   
 • Sällskap vid grillen? En grillmästare kan lätt bli ensam. Ställ några stolar nära grillen och kanske ett bord för att ha någon att prata och ta ett glas med när du arbetar.

Redo för grillsäsongen!

Fundera över vilken mat du helst grillar och om du föredrar kol-, gasol- eller elgrill. Sök information om vad som behövs för just din grill. Tänk även ur ett miljöperspektiv för att varken skada mat eller miljö när du grillar. Med en ansvarsfull inställning och med rätt redskap kan du inta grillsäsongen som en mästare och imponera på dina gäster.

Läs mer

Skapa ett utekök för sommarens mat >>
Sommarboosta uteplatsen >>


Teman:

Grilltändarset Weber Rapidfire

Svart

499:-
Läs mer

Pizzaset FCC BBQ

3-pack

599:-
Läs mer

Rökträ Weber Wood Chunks – Hickory

1.5 kg, Brun

149:-
Läs mer

Termometer Weber iGrill mini

Svart

999:-
Läs mer

Briketter Weber

8 kg, Svart

299:-
Läs mer
Duk Ayme
Rea 50%

Duk Ayme

Längd 180 cm, Grön

19950 399:-
Läs mer
Tygservetter Floriss
Rea 50%

Tygservetter Floriss

2-pack, Flerfärgad

4995 9990
Läs mer
Duk Kali
Rea 50%

Duk Kali

Längd 180 cm, Beige

19950 399:-
Läs mer
Din varukorg:
Varor
Totalt att betala:
Till kassan
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen