Trendiga inneväxter för 2019

Trendiga inneväxter för 2019

Inled det nya året med annorlunda och lättskötta krukväxter. De hetaste inneväxterna 2019 spås vara de med lite udda former. Vad sägs om pillerfikus, klättersparris och hartassbräken att inreda hemmet med?

Fräscha upp hemmet med trendiga krukväxter

Det spelar ingen roll att det är vinter, snö eller mörkt ute, det är alltid härligt att föra in nytt liv i hemmet med krukväxter i olika former och färger. En lila lyckoklöver med skira blommor att pryda fönsterbrädan med, eller en större växt i form av en fikus. Det är enkelt att fräscha upp hemma med en eller flera nya krukväxter, men vilka vill vi helst inreda med i år?

Lättskötta, udda och gröna växter dominerar

Våren är inte här än, men du kan tjuvstarta och föra in liv och grönska i ditt hem trots det. Och du har tur, de allra populäraste växterna för 2019 är de mest lättskötta. De får dessutom gärna ha udda form och färg med helt egen karaktär.

  • Filodendron – har stora flikiga, blad. En lättskött växt med större blad som renar luften samtidigt som den förskönar ditt hem. Vattnas ungefär en gång i veckan.
  • Pillerfikus – söt med gula frukter. Duscha bladen ofta på denna skönhet så trivs den ännu bättre. Lättskött och trivs i ljust läge, om än inte i direkt södersol. 
  • Alocasia zebrina – zebrarandiga stjälkar och sköldformade blad. Denna vackra krukväxt är en given favorit och trivs i rampljuset.
  • Klättersparris – snabbväxande klättrare som är lättskött och blir nästan lika lång som tät. Sommartid kan den stå ute och sola sig på altanen eller balkongen.
  • Adiantum – en spännande växt som trivs i värme och fuktig luft.
  • Hartassbräken – skuggtålig med blågröna blad, förgyller rum med sin helt egna stil.
  • Pinnlilja –  hållbar, flerårig ört som känns igen på sin minimalistiska framtoning.

Fikus – en dominerande växt 2019

Fikus kommer i många färger och former. Förutom den roliga pillerfikusen finns fönsterfikus med på listan över de allra hetaste växterna 2019. Fönsterfikusen varierar i sin färgskala – den finns både med helgröna blad, i ljusare framtoning och med trendiga, variegerade blad. Variegerade blad har vita eller cremevita kanter, fläckar eller strimmor, vilket är väldigt populärt just nu.

Mer om trendiga växter

Ta hand om fikus, skötselråd>>

Trendiga växter 2017 >>