Tulpan Darwinhybrid mix, ekologisk

Tulpan Darwinhybrid mix, ekologisk

79,90  
Kraftfulla och höga tulpaner. Blommar i april-maj. Höjd ca 50 cm. Trivs i sol-halvskugga i väldränerad jord. Vårblommande lök som planteras på hösten. Mixade färger. 100% ekologisk lök. 8 st/förpackning.
Försäljningsperiod till: Februari
EAN 8711148241584
Klassisk tulpansort med stora färgstarka blommor. ’Darwin’ får långa stabila stjälkar som blir cirka 50 cm höga. En utmärkt tulpan till din trädgårds alla rabatter eller ta in dem och använd som snittblommor i en vas. Denna vårblommande lök är ekologiskt certifierad genom EU:s ekologiska märkning, det så kallade EU-lövet. Certifieringen visar att produkten är odlad och tillverkad enligt EU:s regler för ekologisk produktion. Förpackningen innehåller 8 stycken lökar. När hösten kommer är det rätt tid att plantera vårblommande lök eller höstlök som det också kallas. De flesta sorter blommar lång innan perenner och buskar har kommit igång på våren. Att plantera till exempel snödroppar, krokus, narcisser, tulpaner och allium är ett snabbt och enkelt sätt att tidigt få en fantastisk blomsterrabatt till din trädgård. Plantera gärna många tillsammans i grupp så blir det ett imponerande intryck.

Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.

Skötselråd

Plantera i soligt-halvskuggigt läge, i väldränerad jord. Sätt löken med den spetsiga delen uppåt, på ett jorddjup som motsvarar 2 till tre gånger lökens storlek. Vattna de nyplanterade lökarna för att sätta igång rotbildningen. Skydda gärna planteringen med höstlöv inför vintern. Tillför lite blodmjöl innan lökarna blommar för en extra energikick och för att främja lökbildning. Ta bort vissnade blommor direkt efter blomning men låt stjälk och blad vissna ner, så dess viktiga näring går tillbaka in i löken.