Utemöbler – rusta för en skön vår och sommar i trädgården

Utemöbler – rusta för en skön vår och sommar i trädgården

Nu går trenden mot att vi inreder utomhus med samma känsla och passion som vi inreder våra hem med. Så förbered vår- och sommarsäsongen väl och inspireras av sköna utemöbler att möblera balkong och trädgård med.

Sudda ut gränsen med utemöbler

Öppna upp dörrarna mot trädgården och låt det bli en förlängning av hemmet. Låt gränsen mellan ute och inne suddas ut och få ett mer självklart sätt att nyttja trädgården och balkongen på.

Den traditionella trädgårdsmöbeln med bord och stolar har fått sällskap av soffgrupper och utomhuskök. Vi inreder entré, trädgård, uterum, terrass och balkong. Behovet av nya utemöbler som cafémöbler, solsängar och sköna loungemöbler i rotting blir stort. Vi vill också förlänga säsongen så länge som möjligt med hjälp av exempelvis gasolvärmare och paviljong. Trädgården blir en naturlig plats för möten och rekreation.

Tips! Se hela vårt sortiment i kategorin utemöbler.

Minimalistiskt modernt eller romantiska cafémöbler?

Den stil du har i ditt hem kan även uttryckas i din trädgård, i uterummet eller varför inte i blomsterlandet? Kanske är stilen nordiskt återhållsam eller modernt minimalistisk. Många faller för den romantiska stilen med rosor och cafémöbler. Oavsett stil lägger vi allt större omsorg och pengar på hur vi inreder utomhus med trädgårdsmöbler, dynor och kuddar.

Ute är det nya inne

Relaxmöbler blir allt mer populärt då de är sköna och stabila att sitta eller ligga i. Vi har bland annat solsängen Ammi i svart och andra färgglada solsängs alternativ.  Eller varför inte luta dig tillbaka i en klassisk baden-baden-stol som kan placeras var som helst på altan eller balkong?

Vår största nyhet för i år är möbelserien Lotus. Det som utmärker möbelserien Lotus är att den har en naturlig färgsättning och lantlig stil i påkostad konstrotting med hög komfort.

Möbelserien Lotus finns i olika utföranden som exempelvis Lotus Dining set. Matbordet har en skiva i lättskött Gaumo med gott om plats för flera gäster. De tillhörande matstolarna har låg rygg, är både praktiskt stapelbara och sköna att sitta i. I serien finns även Lotus Lounge Sofa Set som är en traditionell soffgrupp i klassiskt romantisk stil med moderna egenskaper.

Vår klassiska möbelserie Malva är fortfarande en storsäljare. Den finns både som cafégrupp, matgrupp, loungemöbel, hammock och däckstol i vitt trä och med maritim känsla. Välj det som passar dig bäst eller varför inte av båda.

Loungemöbler

Loungemöbler så som soffor med lägre bord och fåtöljer har vuxit sig stora under de senaste åren. Vi vill sitta avslappnat och skönt även ute i trädgården och på altanen. För att skapa en härlig rumskänsla är det vanligt med en paviljong eller ett parasoll. Våra mest populära loungemöbler heter Malva, Lyon och Lotus.

Möbelgruppen Lyon består av flera olika delar. Bland annat en loungemöbler med rymlig hörnsoffa samt en separat soffgrupp i mindre format bestående av ett set med en 2-sitssoffa, loungefåtöljer, ett bord och dynor.

Den komfortabla matgruppen Lyon är gjord av aluminium, Textilene och Gaumo™. Matstolen är ställbar i 7 olika lägen för högsta komfort samt smidigt hopfällbar för praktisk förvaring. Matbordet har en iläggsskiva av Butterfly-typ och döljs helt under bordsskivan då den inte används.

Cafémöbler är mycket användbara till den mindre balkongen eller som en extra sittplats i trädgården. En nyhet är vårt Bistro set, som är en enkel och klassisk cafémöbel i ljusgrå och blå metall. Några andra favoriter är Ammi, Lyon och Malva café set.

Håll dina trädgårdsmöbler fräscha längre genom att täcka över dem med skyddsöverdrag när de inte används. Med en dynbox får du en snygg och praktisk förvaring av dina dynor och kuddar.