Växter i badrummet piggar upp

Växter i badrummet piggar upp

Inred badrummet med växter och blommor och skapa en härligt grön känsla med några få växter eller fyll upp med många växter och få en egen djungel att koppla av i. Fuktigheten i badrummet gör att många växter trivs extra bra.

Placering

Utnyttja tak och väggar i trånga badrum genom att hänga upp amplar. Du kan också placera hängande växter ovan skåp och låta rankor hänga ner.  Ställ miniväxter på små hyllor eller handfatskanten.

Bra sorter

Fina växter att placera i amplar är orkidé, ta då bort blompinnarna och låt stänglarna hänga fritt, murgröna är alltid rätt, porslinsblomman har lite tjockare blad och klarar sig längre utan vatten.  Olika sorter av bräken fyller ut fint med sin frodighet. Större exemplar av klätterkalla passar bra att ställa på golvet och låta klättra upp med lite stöd mot ett skåp eller fönster. Gemensamt för dessa växter är att de trivs bra i lite skuggiga, fuktiga och varmare utrymmen.

Doftande blommor

Fräscha upp badrummet med härlig blomdoft. Gardenia och doftranka är två exempel som passar bra att placera i ett badrumsfönster.

Mörka badrum

Även i badrum utan fönster kan du hitta växter som klarar sig bra, t.ex. zambiakalla och ampellilja.

Snittblommor

Små vaser med snittblommor eller kvistar av gröna växter är fint att liva upp med på badkars - och handfatskanten. Dessa byts ut efter en tid och du behöver inte tänkta på varken ljusförhållanden eller vattning.