Växter som rensar och renar luften

Växter som rensar och renar luften

Rensa luften och skapa ett hälsosamt och levande hem med härliga växter och gröna miljöer. Vi mår bättre där det finns levande växter, lungorna får andas friskare luft, vi känner oss mer avslappnade och våra sinnen skärps.

Gröna luftrenare

Det finns många växter att välja på när vi ska dekorera hemma. Oftast väljer vi utifrån det estetiska, vad vi gillar att titta på och ha omkring oss, men spana in luftrenande växter nästa gång du är ute efter en ny växt. Du kommer att bli överraskad av vad som finns att lära.

Tips på växter som rensar och renar luften

 • Olika typer av palm
  Det finns visserligen många växter som har en renande effekt på luften, men vissa har större effekt än andra. Om man gillar palmträd så kanske guldpalm eller bergpalm kan vara ett alternativ. De är båda eleganta och lättskötta och har lätt att trivas utan att ställa alltför höga krav på skötsel, ljusförhållanden eller omvårdnad.
   
 • Paradisträd
  Paradisträd är trots det imponerande namnet en ganska liten och lättskött växt med tjocka blad och en härligt frodig grön nyans. Trivs bra i sol och matchar väl med andra växter i ditt fönster.
   
 • Kantdracena
  Dracena är ett växtsläkte med många olika varianter. Kantdracena är lättskött och luftrenande, dessutom nästan omöjlig att ta död på! Perfekt för den lite slarvige växtälskaren som glömmer att vattna mellan varven.
   
 • Fredskalla
  Denna imponerande växt bjuder på en härlig grönska och hjälper till att effektivt rensa luften därhemma. Fredskalla kräver sin plats och är som vackrast när de fantastiska blommorna slår ut.
   
 • Murgröna
  Sist men inte minst vill vi tipsa om murgröna. En tidlös och vacker växt som kan skapa romantik och hemtrevnad på vilken plats som helst. Den kan användas i fönsterkrukor såväl som i större samplanteringar utomhus sommartid eller i de ljuvligaste buketter. Murgröna har strakt luftrenande egenskaper och kräver regelbunden vattning med mindre dos näring för att må som allra bäst.

Mer gröna luftrenare

Växter i badrummet piggar upp >>
Grönt och fräscht i sovrummet >>
Inred med gröna växter >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc