7 sätt att inreda med miniväxter som installation

7 sätt att inreda med miniväxter som installation

Gröna växters popularitet fortsätter att öka och vi vill få in växter i hemmets varje vrå. Platsbrist kan vara en faktor som många kämpar med och då är miniväxter ett utmärkt val.

De kan placeras på de mest överraskande ställen, utbudet på sorter är stort och många av dem är lätta att sköta - elefantöra, olika sorter av crassula, kaktusar och kaxiga små sanesevieria är alla perfekta småväxter att inreda med.

1. I badrummet

På badkarskanten eller handfatskanten passar miniväxter alldeles utmärkt, välj med fördel en sort utan taggar för att undvika blodvite tidiga och trötta morgnar.

2. På tavelramen

Miniväxter är nästan som gjorda för att passa på tavellisten, ett par stycken på rad och kanske någon som hänger ner ger tavlan en god match.

3. På hyllan i köket

En liten samling av dina favoritsorter på en kökshylla skapar hemtrevnad och sällskap vid matlagningen.

4. I dockskåpet

Dockskåpet är en given plats för miniväxter, både små dockor, djurfigurer och tomtarna på loftet behöver en frisk och fin luft att andas.

5. Bland böckerna

Bokhyllan får liv med växter, har du trångt så är miniväxter det rätta att ställa dit för att tillföra lite grönfaktor.

6. Till bordsdukningen

Installation bord

Duka med miniväxter, placera ut miniväxter lite huller om buller eller i grupper längs bordets mitt i matchande krukor tillsammans med värmeljus eller en ljusslinga så får du en riktigt fin bordsdekoration som går att förlänga till många gäster.

7. På små bord

På små bord passar små växter, sidobord och nattduksbord är utmärkta platser för ett par miniväxter. Gärna i kombination med en lite större växt.

Se alla våra minsta gröna växter här och kom igång med att skapa dina egna gröna installationer!