Inspireras av vårt stora utbud av gröna växter med vilka hemmet får en frodig och fräsch atmosfär. På Plantagen hittar du lättskötta och snygga gröna krukväxter för dig som ännu inte har gröna fingrar, och trendiga växter för dig som letar efter nya spännande skatter till växtsamlingen. Hitta dina favoriter online och i butik – alltid till låga priser!


Köpa gröna växter - tänk på det här


Att välja rätt grön växt för ditt hem beror på flera faktorer, inklusive mängden naturligt ljus ditt hem får och hur mycket tid och energi du kan ägna åt växtskötsel. Fönster som vetter mot öst och väst är sällan några problem, här får växterna solljus i lagom dos och här mår de flesta gröna växter bra. Men har du exempelvis fönster i söderläge är det mer utmanande. Här får växterna mycket sol under en stor del av dagen, och då passar mer tåliga växter såsom exempelvis svärmors tunga. Vetter fönstret åt norr och det blir mer skugga passar exempelvis peperomia. 


Vissa gröna växter, som redan nämnda svärmorstunga men även fredskalla, är särskilt tåliga och kräver minimal skötsel, vilket gör dem idealiska för upptagna personer eller de som är nya på växtskötsel. Likaså är silverkalla och monstera lättskötta. Andra växter, som fikus och guldpalm, kan kräva mer uppmärksamhet men erbjuder i gengäld en mer dramatisk effekt i inredningen.


Inred med gröna växter


Stora gröna växter fungerar som fokuspunkter i ett rum. Placera dem i hörn eller bredvid möbler för att skapa en visuell balans och för att tillföra liv och färg. Större växter kan även användas som naturliga rumsavdelare, speciellt i öppna utrymmen. De hjälper till att definiera olika områden.


Hängande växter som ampelliljor eller murgröna kan vara ett utmärkt sätt att utnyttja vertikalt utrymme och tillföra grönska utan att ta upp golvyta. De är perfekta för små utrymmen eller för att ge ett rum en extra dimension.


Små växter som suckulenter, kaktusar eller små orkidéer är perfekta för att placera på hyllor, skrivbord, eller fönsterbrädor. De kan ge en subtil grön touch och fungera som vackra detaljer i rummet.


Att arrangera flera växter tillsammans ger en mer dramatisk effekt. Detta kan göras genom att placera olika typer och storlekar av gröna växter i grupp. Tänk på rummets färgschema, stil och mängden naturligt ljus. Välj växter som kompletterar dessa element för att skapa en harmonisk helhet. Plantera dem i krukor vars färger och material ytterligare förstärker din inredningsstil.


Skötselråd för gröna växter


Oavsett vilken typ av grön växt du väljer, är det viktigt att komma ihåg att regelbunden skötsel, som rätt mängd vatten och ljus, är nyckeln till att hålla dina växter hälsosamma och vackra. Med rätt skötsel och uppmärksamhet kan gröna växter bli en långvarig och givande del av ditt hem. Du kan läsa mer om hur du sköter om dina inomhusväxter på vår sida om inomhusväxter.

Din varukorg:
Varor
Totalt att betala:
Till kassan
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen