Utekrukor

Plantera i krukor utomhus. Vi har flera hundra olika modeller - såväl stora och höga utekrukor, som runda och fyrkantiga, i många färger och material.


Är du i behov av krukor för att förbättra din trädgård, balkong eller uteplats? Vår kollektion av utomhuskrukor erbjuder en mängd materialval som keramik, terrakotta, plast och betong, vilket ger dig flexibilitet att matcha din personliga stil och trädgårdsbehov. 


Våra krukor är designade för att vara både funktionella och estetiskt tilltalande. Oavsett om du letar efter små krukor för dina delikata blommor eller större alternativ för frodiga växter, har vi alternativ som passar. 


Utomhuskrukor är en praktisk lösning för odling av uteväxter eftersom det blir enkelt att arrangera om på uteplatsen eller i växthuset, och lätt att plocka in frostkänsliga växter på hösten. 


Utekrukor utgör också ett estetiskt tillägg till din uteplats, altan, balkong eller trädgård. De kan förvandla vilken yta som helst till en levande oas av grönska och blommor, skapa en känsla av lugn och harmoni, och till och med fungera som ett designelement i sig.


Det finns en mängd olika typer av utekrukor att välja mellan. Materialval är en viktig faktor att överväga. Keramik och terrakotta ger exempelvis en klassisk och tidlös känsla, medan plast och betong erbjuder moderna och lättskötta alternativ. Storleken på krukan är också viktig att tänka igenom. En stor kruka kan fungera som ett dramatiskt blickfång, medan en liten kruka kan vara ett fint komplement till andra element i din utomhusmiljö. 


För de stora växterna, kan en stor kruka ge tillräckligt med utrymme för rötterna att växa och frodas. En ampel kan vara ett utmärkt val för hängande växter, medan en blomkruka ute kan vara perfekt för mindre blommor och växter. 


För enklare skötsel av dina planteringar i krukor utomhus finns det dräneringshål i våra krukor, eller möjlighet att göra hål. Med fat och krukvagnar skyddar du underlaget mot väta. 


Det är viktigt att komma ihåg att inte alla krukor är frosttåliga. Om du bor i ett klimat där temperaturen kan sjunka under fryspunkten, bör du överväga att köpa en frostsäker kruka. Dessa krukor är gjorda av material som kan motstå de skadliga effekterna av frost, vilket hjälper till att skydda dina växter under de kalla månaderna.


Om du har ett växthus, kan krukor utomhus också vara ett bra sätt att organisera dina växter och maximera ditt utrymme. Du kan gruppera liknande växter tillsammans, eller skapa en visuell kontrast genom att blanda olika typer, storlekar och former av krukor.


Med rätt planering och omsorg, kan dina krukor bli en viktig del av din utomhusmiljö, och ge dig glädje och skönhet under många år framöver.


För dig som blivit inspirerad av möjligheterna med krukor utomhus och söker ytterligare insikter och råd om hur man bäst organiserar och tar hand om sin "trädgård i kruka", rekommenderar vi vår utförliga guide. Där hittar du värdefulla tips och tricks för att få din krukträdgård att blomstra och trivas.

Din varukorg:
Varor
Totalt att betala:
Till kassan
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen