Blomgrupper

Blomgrupper ger ett snabbt lyft. Hos oss hittar du alltid fina samplanteringar som följer årets säsongsväxlingar, arrangemang som passar bra både ute och inne.


Vill du snabbt lyfta en entré eller sätta färg på ett rum är en blomgrupp en smidig lösning. Med en vacker samling blommor får du snabbt ett imponerande blickfång i hemmet. De passar lika bra på matbordet som att ge bort i present.


Från tidiga vårblommor till livfulla sommar- och höstsorter, våra blomgrupper är noggrant utvalda för att skapa en estetisk och njutbar hemmiljö. 


En blomstergrupp är kort och gott en samling blommor som är planterade tillsammans för att skapa ett visuellt intresse. Den kan bestå av en enda blomma, eller en blandning av flera olika arter och sorter. Genom att kombinera olika blommor i en grupp kan man skapa en dynamisk och levande trädgård som förändras och utvecklas under hela växtsäsongen.


Hos oss på Plantagen kan du köpa färdiga blomgrupper avsedda att stå utomhus eller inomhus. Exempelvis har vi korgar med penséer som skapar en härlig vårkänsla på din entrétrappa eller balkong. Vi har också vackra julgrupper och blomgrupper för andra högtider. Eller varför inte ta en titt på våra växtterrarium? Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.


Du kan såklart även göra dina egna blomgrupper hemma genom att kombinera olika typer av växter. När man planerar en blomgrupp är det viktigt att ta hänsyn till blommornas växtförhållanden, blomningstid och estetiska egenskaper. En välplanerad blomgrupp kan till exempel innehålla tidiga vårblommor som ger färg och liv åt trädgården efter vinterns kyla, följt av sommarblommor som tar över när vårens blommor börjar vissna, och slutligen höstblommor som ger trädgården en sista färgklick innan vintern.


Blomgrupper kan också vara tematiska, till exempel en grupp med bara vita blommor, eller en grupp med blommor som attraherar fjärilar och andra pollinerare. Man kan också skapa blomgrupper med blommor som har liknande växtförhållanden, till exempel blommor som trivs i skugga, eller blommor som klarar torra och soliga förhållanden.


Att skapa en blomgrupp kräver lite planering och kunskap om blommor, men det är också en kreativ och rolig process. Man kan experimentera med olika kombinationer av blommor, färger och former, och se hur de utvecklas och förändras över tid. En vacker och välplanerad blomgrupp kan bli en verklig höjdpunkt i trädgården, och ge glädje och inspiration under hela växtsäsongen.


En blomgrupp är en upplevelse för alla sinnen. Doften av blommor, ljudet av surrande bin och fjärilar, känslan av blommornas blad och blommor, och smaken av ätbara blommor kan alla bidra till njutningen av en blomgrupp. En blomgrupp kan också vara en plats för reflektion och avkoppling, en plats där man kan sitta ner och njuta av naturens skönhet och lugn.


Vill du köpa en färdig blomgrupp har vi gott om sådana i vårt sortiment. Vill du istället skapa din egen kan du kombinera olika växter och plantera dessa i en kruka eller ampel. Testa exempelvis att mixa cyklamen med ljung i en utekruka för ett fint höstarrangemang.

Din varukorg:
Varor
Totalt att betala:
Till kassan
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen