Postnummer |
Obs!
Tillgängligheten av varor i butik kan skilja sig, därför kan en vara i din varukorg tas bort när du byter butik.

Skapa en välkomnande höstentré

Om produkterna

Om produkterna

Plantagens drivkraft är att skapa ett unikt sortiment av växter och de lösningar som krävs för en grönare tillvaro. Det är väldigt viktigt för oss att våra produkter uppfyller krav som säkerställer att både produktion och hantering sker på bästa möjliga sätt. Alla produkter vi tar in i vårt sortiment är noga utvalda och har genomgått kvalitetskontroller både innan och i samband med att de anlänt till våra butiker.

Några av våra viktiga märkningar

 • Fairtrade
  Alla våra rosor är Fairtrade-märkta och spårbara genom hela handelskedjan. Fairtrade är en oberoende certifiering med uttalat mål att motverka fattigdom och stärka människors inflytande och handlingskraft – med syfte att skapa förändring och utveckling.
  Läs mer om Fairtrade >>
   
 • Ekologisk
  Flera av våra produkter anges som ekologiska och gäller ofta grödor såsom de flesta av våra tomatplantor samt på potatis, örter. Definitionen av ekologiska livsmedel är livsmedel som inom EU producerats enligt EU:s lagstiftning för ekologisk produktion.
   
 • KRAV-odlad (Sverige)
  KRAV är Sveriges mest kända miljömärkning för mat och används på många av våra grönsaksplantor, örter med mera. Det betyder att grödorna odlats miljövänligt utan naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel.
   
 • Ikonen bivänlig
  I syfte att främja biologisk mångfald har vi märkt krukorna och fröpåsar till alla växter som är extra bra för bin och andra pollinerare.
  Läs om Plantagens hållbarhetsarbete >>

Växtbegrepp och produktbegrepp

 • Växtzoner
  Sverige är indelat i åtta härdighetszoner där zon 1 är den mildaste regionen. Zonkartan är en hjälp och vägledning för ett bra växtval.
  Se zonkartan >>

Exempel på kollektioner

 • Limited edition by Plantagen
  Limited edition är unika växter som är framtagna för att passa både den växtintresserade som är på jakt efter någonting nytt och ovanligt liksom heminredaren som vill sticka ut med unika växter som lyfter hemmet och ger en personlig touch.
  Läs mer om Limitied edition >>
   
 • Sandell
  Kollektionen ”Extend your space” är framtagen av en av Sveriges mest prisbelönta och kända arkitekter, Thomas Sandell. Serien innehåller sju unika och innovativa produkter som på ett modernt sätt bidrar till att integrera fler växter i hemmet.
  Se hela kollektionen >>
   
 • Anoda
  Anoda är en smart serie växtbelysning smälter in i rumsinredningen och ger ljus till växterna trots mörka hörn.
  Se hela Anodaserien >>
   
 • Cultura
  Cultura är en stilren serie om tre odlingslådor som lämpar sig särskilt för odling på liten yta, såsom på balkong eller altan. Designad av Johan Kroon.
  Läs mer om Cultura >>
  Se hela Culturaserien >>
   
 • Olea
  Oleaserien är en serie tidlösa krukor i terrakotta. Med olika form, höjd och storlek gör Oleakrukorna det lätt att odla grönsaker och dekorera med blommor även på riktigt små ytor. De är dessutom frosttåliga och klarar temperaturer ner till -25 grader.
  Läs mer om Oleakrukorna>>
  Se hela Oleaserien >>
   
 • Tilia
  I serien Tilia ingår olika hyllor till din balkong eller uteplats, och gör det lite enklare att ha en blomstrande balkong. Serien är tillverkad av stilren svart stål och är noga planerad för ett bra insläpp av ljus och vatten. Designad av Johan Kroon.
  Se hela Tiliaserien >>
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc