Om produkterna

Om produkterna

Hos oss på Plantagen hittar du allt för ett växande liv. Vi har ett stort sortiment som växlar med säsong.

Vi sätter vår stolthet i att skapa ett unikt och brett sortiment av växter, möbler och redskap som bidrar till ett grönare liv. Alla produkter genomgår kvalitetskontroller och vi har också en rad garantier på både växter och andra delar av sortimentet.

Vårt sortiment

Vi vill hjälpa dig att komma närmare naturens positiva kraft. Det gör vi genom vårt breda sortiment och med expertisen från våra trädgårdsmästare och experter.

Växter inomhus

Är du ute efter den senaste trenden eller en odödlig klassiker? Vi har det du söker i vårt breda utbud av gröna och blommade växter, buketter och snittblommor.

Uteväxter

Varje säsong har sin charm, och det finns växter för var och en. Hitta dina favoriter bland våra perenner, säsongsväxter, häckar, buskar och träd.

Krukor

Utekrukor, inomhuskrukor, amplar, balkonglådor, skålar och fat. Vackra växter förtjänar vackra krukor. Vi har många stilar, färger och former att välja bland.

Inredning

Piffa till din inredning med piedestaler, vaser, lyktor och dekorationer. I vårt sortiment finns alt du behöver för att lyfta livet med växter till nya nivåer, både inomhus och utomhus.

Odla

Det är en speciell känsla att odla själv. Hos oss finns allt du behöver för att odla året runt, så som fröer, sticklingar, plantor, jord, gödsel, växtbelysning och växthus.

Uteplats och fritid

Livet utomhus ska njutas, oavsett om du har en trädgård, uteplats eller balkong. Vi har ett stort sortiment av utemöbler, grillar och allt annat som ska till för att flytta ut om sommaren.

Trädgårdsskötsel

Jobbet i trädgården blir enklare med rätt verktyg. Våra maskiner och redskap hjälper dig att lyckas med dina gröna projekt och hålla ordning i trädgården.

Märkningar

 • Från Sverige
  Vi använder märkningen ”Från Sverige” på växter som är odlade, förpackade och kontrollerade i Sverige. Växterna kommer från odlare och lantbrukare som tar ett omfattande miljöansvar. Allt fler växter märks med Från Sverige, så titta gärna efter märket när du handlar.
     
 • Ekologisk
  Flera av våra produkter anges som ekologiska och gäller ofta grödor såsom de flesta av våra tomatplantor samt på potatis, örter. Definitionen av ekologiska livsmedel är livsmedel som inom EU producerats enligt EU:s lagstiftning för ekologisk produktion.
     
 • KRAV-odlad (Sverige)
  KRAV är Sveriges mest kända miljömärkning för mat och används på många av våra grönsaksplantor, örter med mera. Det betyder att grödorna odlats miljövänligt utan naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel.
      
 • Ikonen bivänlig
  I syfte att främja biologisk mångfald har vi märkt krukorna och fröpåsar till alla växter som är extra bra för bin och andra pollinerare.

Handla online eller i butik

Vi har över hundra butiker i Norge, Sverige och Finland samt en e-handel som alltid är öppen. Mycket av vårt sortiment är detsamma online och i butik, men några saker finns bara online. Vi fyller ständigt på med nya härliga växter, möbler, redskap och tillbehör. Besök din närmaste Plantagen-butik eller ta en tur i vår e-handel.

Välkommen till Plantagen!

Din varukorg:
Varor
Totalt att betala:
Till kassan
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen