Orkidéer

Upptäck våra orkidéer: från diskreta, små och söta, till stora, läckra sorter med distinkta färger.


Orkidén är en av våra mest populära blommor. Den blommar länge, är skön att se på och lätt att sköta. Vårt utbud inkluderar orkidéer i olika färger och former, så att du lätt kan hitta den perfekta orkidén för dig. Hos oss hittar du exempelvis brudorkidé och andra härliga orkidésorter som är fina som present till dig själv eller en vän.


Dessa växter är, med sina exotiska former och färgstarka blommor, en fröjd för ögat och en källa till inspiration för växtentusiaster världen över. Ska du köpa orkidéer har du ett stort utbud att botanisera i. Det finns tusentals sorter, var och en med sin unika skönhet. 


Orkidéer finns i alla storlekar, från de minsta arterna inte större än en mynta, till de större sorterna med blad och blommor som kan nå flera meter i höjd. Vissa sorter är kända för sina stora, dramatiska blommor, medan andra stoltserar med små diskreta och delikata blommor. Färgerna varierar också - från intensiva nyanser av rött, orange och gult, till mer subtila toner av vitt, rosa och lila. Många orkidéer har också en doft, den kan vara allt från söt och fruktig till kryddig och exotisk. På så vis är orkidéer ett lyft för ditt hem - de tillfredsställer flera sinnen och det finns många varianter att välja på.


Orkidéer är också mycket givande att ta hand om och följa därhemma. De kan vara lite känsliga växter som kräver en del uppmärksamhet. De behöver exempelvis rätt mängd ljus, värme och fuktighet, samt en bra dränerande jord, för att de verkligen ska trivas. Men det finns en särskild tillfredsställelse i att se en orkidé blomma, särskilt om det är en art eller sort som är svår att odla. Det kräver lite tålamod och omsorg, men resultatet är väl värt ansträngningen. När de väl har blommat kan det ta upp till ett halvår innan du får uppleva det igen. Men det är också den utmaningen som är en del av växtens charm. Du kan läsa mer om hur du sköter om dina orkidéer i vår växtguide.


På Plantagen har vi allt du behöver för att ta hand om din orkidé på bästa vis. Hos oss kan du matcha in rätt kruka - oavsett om du vill ha en transparent kruka som visar roten eller en stor kruka som din orkidé kan växa i. Du hittar även passande planteringsjord och näring för att dina orkidéer ska trivas. Missa heller inte vårt omfattande urval av andra blommande krukväxter och gröna växter, som ger liv och lyft till alla utrymmen i ditt hem.

Din varukorg:
Varor
Totalt att betala:
Till kassan
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen