Planteringsjord

Upptäck vårt stora urval planteringsjord. Genom att välja rätt planteringsjord säkerställer du att dina växter får de specifika näringsämnen och dränerande egenskaper de behöver för att frodas.


Planteringsjord är grunden för allt liv i trädgården. Det är i denna jord som vi sår våra frön, planterar våra växter och odlar våra drömmar. Men vad är egentligen planteringsjord? Hur vet man vilken jord som är bäst att köpa? Och hur kan man förbättra den jord man redan har? 


Planteringsjord är en speciell blandning av olika material, ofta inklusive torv eller torvfri kompost, som är särskilt framtagen för att ge optimala förhållanden för nyplantering. Det är en jordförbättring som tillför näring och struktur till din befintliga jord, vilket gör den mer lämplig för att plantera och odla i.


Hos oss hittar du planteringsjord för alla slags behov, allt från universell jord till specialanpassad sådan för specifika växter. Allt för att du ska kunna ge dina blommor, buskar och träd perfekta förutsättningar för att de ska trivas. Vi har planteringsjord för växter, oavsett om de ska leva inomhus eller utomhus. Välj bland ekologiska och torvfria alternativ för hållbar odling, och skapa en blomstrande miljö i ditt hem och din trädgård.


När du ska köpa planteringsjord är det viktigt att titta på kvaliteten. En bra planteringsjord bör vara mörk och kornig, och den ska lukta friskt och jordigt. Den ska också vara fri från stenar och andra föroreningar.


Planteringsjord är också något du kan skapa själv, genom att blanda din egen jord med kompost, sand och andra organiska material. Detta kan vara ett bra sätt att återanvända trädgårdsavfall och samtidigt förbättra din jord.


När du väl har din planteringsjord på plats, är det dags att börja plantera. Kom ihåg att vattna ordentligt efter plantering, och fortsätt att vattna regelbundet tills dess att plantorna har etablerat sig. Planteringsjord kan också behöva kompletteras med extra näring, beroende på vilka växter du odlar.


Planteringsjord finns att köpa i stora säckar eller på pall, vilket kan vara praktiskt om du har en stor trädgård eller om du planerar att göra mycket plantering. Det finns också eko- och kravmärkta alternativ för dig som vill göra ett mer hållbart val.
Våra kategorier utomhusjord och bark samt inomhusjord erbjuder ett brett utbud av jordtyper anpassade för olika växters och plantors behov, både för inom- och utomhusbruk.


Om du är osäker på vilken jord du ska välja för dina uteväxter, missa inte vår omfattande guide om hur du väljer rätt jord och gödsel för uteväxter. Denna guide ger dig en djupare insikt i vilken typ av jord som passar bäst för dina specifika växter och hur du bäst tar hand om dem. Med rätt kunskap och produkter kan du maximera din trädgårds potential.


Att förstå och arbeta med planteringsjord är en viktig del av trädgårdsskötseln. Med rätt jord kan du skapa en trädgård som är både vacker och produktiv, och som ger glädje och tillfredsställelse år efter år. 

Din varukorg:
Varor
Totalt att betala:
Till kassan
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen