Postnummer |
Tillgängligheten av varor i butik kan skilja sig, därför kan en vara i din varukorg tas bort när du byter butik.
Lättskötta växter

För den som inte har tid att ägna sig åt mer än sporadisk vattning och som ändå längtar efter blomsterprakt och grönska, finns en lång rad av lättskötta växter med låga krav att välja på.

Det finns lättskötta växter som bara är härligt gröna och så finns det de som blommar emellanåt. De flesta har gemensamt att de klarar av att torka ut rejält mellan vattningarna, vilket är en stor fördel om du har en tendens att glömma, eller om du ofta reser bort.

Krukväxter trivs olika bra i olika lägen. Oftast finns fönster i flera väderstreck så detta behöver inte stå i vägen för ditt val av växt, men det kan vara bra att ta reda på om växten vill ha solljus eller trivs bäst i skugga.

7 härliga lättskötta växter

Växter är effektfulla vilken sort de än är. Kanske längtar du till varmare breddgrader och vill skapa en känsla av öken eller blomprydda Medelhavsöar i ditt hem.

 • Citronfikus
  En Citronfikus med vackert gröna blad gillar mycket ljus och ser ut som ett litet bonsaiträd. Den trivs bäst på en solig plats och klarar av att torka ut mellan vattningarna.
   
 • Kaktus
  En praktfull kaktus i vardagsrumsfönstret drar garanterat blickarna till sig. Har du tur kan det till och med hända att den blommar, särskilt om du låtit den stå svalt en period. Kaktusar klarar temperaturer mellan 10-25 grader och trivs såväl i stark sol som i skugga.
   
 • Dracenaväxter
  Dracena är en glansigt grön inomhusväxt som finns i flera olika varianter, såsom exempelvis kantdracena. Stabil, tålig och luftrenande och ställer inga höga krav på vare sig ljus eller vattning.


     
 • Garderobsblomma
  Garderobsblomma är en synnerligen lättskött klassiker som aldrig går ur tiden. En favorit i många företagsfönster, där looken är viktig men tiden är knapp. Kravlös grön växt som klarar det mesta, där av namnet.
   
 • Porslinsblomma
  En porslinsblomma kan med fördel torka ut mellan vattningarna. De behöver oftast lindas upp på någon form av ställning, till exempel som på en båge. Med rätt ljusförhållanden kan du ha turen att få se små vita, väldoftande blommor ta form framför dina ögon. De är så perfekta och blanka att de för tankarna till konstgjorda material, som t.ex. porslin.
   
 • Monstera
  Monstera är en relativt stor grön växt med klart gröna blad och ett friskt utseende. Kräver utrymme men vill helst inte stå i direkt solljus. Perfekt för dig som gillar att ha stora men få växter omkring dig.
   
 • Elefantöra
  Elefantöra – ju mindre ljus desto större blad. Spretig, kravlös och charmig växt som ser ut som elefantöron på stjälk.

Vill du veta mer?

Lättskötta växter - snabb guide för överlevnad >>
Läs mer om den mycket lättskötta Garderobsblomman >>
Hela vårt utbud av gröna växter >>

Kantdracena

Höjd 40 cm, Grön

4990
Läs mer

Porslinsblomma på båge

Höjd 40 cm, Grön

199:-
Läs mer

Monstera

Höjd 55 cm, Grön

149:-
Läs mer

Garderobsblomma RAVEN

Höjd 65 cm, Svart

329:-
Läs mer
Att betala
Till kassan – Varor
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc