För den som inte har tid att ägna sig åt mer än sporadisk vattning och som ändå längtar efter blomsterprakt och grönska, finns en lång rad av lättskötta växter med låga krav att välja på.

Lättskötta växter

Det finns lättskötta växter som bara är härligt gröna och så finns det de som blommar emellanåt. De flesta har gemensamt att de klarar av att torka ut rejält mellan vattningarna, vilket är en stor fördel om du har en tendens att glömma, eller om du ofta reser bort.

Ovan ser du ett urval av våra lättskötta växter.

Krukväxter trivs olika bra i olika lägen. Oftast finns fönster i flera väderstreck så detta behöver inte stå i vägen för ditt val av växt, men det kan vara bra att ta reda på om växten vill ha solljus eller trivs bäst i skugga.

8 härliga lättskötta växter

Växter är effektfulla vilken sort de än är. Kanske längtar du till varmare breddgrader och vill skapa en känsla av öken eller blomprydda Medelhavsöar i ditt hem.

Komplettera dina lättskötta växter med andra stora växter med gröna blad för att ge liv åt rummet.

 • Citronfikus
  En Citronfikus med vackert gröna blad gillar mycket ljus och ser ut som ett litet bonsaiträd. Den trivs bäst på en solig plats och klarar av att torka ut mellan vattningarna.
   
 • Kaktus
  En praktfull kaktus i vardagsrumsfönstret drar garanterat blickarna till sig. Har du tur kan det till och med hända att den blommar, särskilt om du låtit den stå svalt en period. Kaktusar klarar temperaturer mellan 10-25 grader och trivs såväl i stark sol som i skugga.
   
 • Silverkalla (Aglaonema)
  Silverkalla är en super växt för alla som tror att de inte har gröna fingrar. Det kräver lite, men ger ändå mycket tillbaka. Det speciella med den här är att den inte behöver mycket ljus, perfekt i ett lite mörkt hörn.
   
 • Dracenaväxter
  Dracena är en glansigt grön inomhusväxt som finns i flera olika varianter, såsom exempelvis kantdracena. Stabil, tålig och luftrenande och ställer inga höga krav på vare sig ljus eller vattning.


     
 • Garderobsblomma
  Garderobsblomma är en synnerligen lättskött klassiker som aldrig går ur tiden. En favorit i många företagsfönster, där looken är viktig men tiden är knapp. Kravlös grön växt som klarar det mesta, där av namnet.
   
 • Porslinsblomma
  En porslinsblomma kan med fördel torka ut mellan vattningarna. De behöver oftast lindas upp på någon form av ställning, till exempel som på en båge. Med rätt ljusförhållanden kan du ha turen att få se små vita, väldoftande blommor ta form framför dina ögon. De är så perfekta och blanka att de för tankarna till konstgjorda material, som t.ex. porslin.
   
 • Monstera
  Monstera är en relativt stor grön växt med klart gröna blad och ett friskt utseende. Kräver utrymme men vill helst inte stå i direkt solljus. Perfekt för dig som gillar att ha stora men få växter omkring dig.
   
 • Elefantöra
  Elefantöra – ju mindre ljus desto större blad. Spretig, kravlös och charmig växt som ser ut som elefantöron på stjälk.

Monstera är en lättskött men samtidigt imponerande grön växt.

Fisksjärtspalm, gullranka och ampellilja är också lättskötta.

Lättskötta växter kan vara både blommande och gröna växter. Pelargon är exempelvis en blommande lättskött växt, medan Monstera är en lättskött grön växt. Vilka sorters växter du väljer beror på vad du är ute efter för känsla i hemmet. Vill du snabbt tillföra liv åt ett rum är stora gröna växter både imponerande och ger en känsla av harmoni, medan du på fönsterbänkarna kanske istället vill ha lättskötta blommande krukväxter för att få in lite färg. 

Läs merMonstera

Höjd 55 cm, Grön

159:-
Läs mer

Porslinsblomma på båge

Höjd 40 cm, Grön

229:-
Läs mer

Kanariepalm

Ø19 cm, Grön

359:-
Läs mer

Monstera

Höjd 70 cm, Grön

499:-
Läs mer

Zamiakalla

Höjd 30 cm, Grön

129:-
Läs mer

Kalatea 'Medallion'

Höjd 80 cm, Grön

449:-
Läs mer
Din varukorg:
Varor
Totalt att betala:
Till kassan
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen