I fokus för säsongen

sa-forbereder-du-tradgarden-infor-semestern

Så förbereder du trädgården inför semestern

Äntligen dags för semester? Oavsett om du ska åka iväg en vecka eller längre är det inte alltid det finns någon till hands som kan sköta om trädgården, som tur är kan mycket klara sig självt med lite smarta förberedelser. Här är knepen som hjälper.
Sommar Vattna
skapa-rosentradgard

Skapa en rosenträdgård

Honungsros, pimpinellros eller Austinros – kärt barn har många namn och rosen anses ofta vara drottningen av alla blommor. Men hur skapar man egentligen en rosenträdgård? Här tittar vi närmare på denna historiska konst.
Trädgårdsplanering
odlingskalender-07-juli

Odlingskalender för juli

Äntligen sommar! Passa på att njuta av en kopp kaffe medan en fjäril sakta fladdrar förbi och passa på att plantera, för nu är det varmt både i jorden och i trädgården.
Odla utomhus Odla inomhus Sommar Odlingskalender

Växtguider

hortensia

Hortensia

När nästan allting blommat ut under sensommaren och hösten står den vackra hortensian i full blom, nästan som om den bara väntat på att få göra sin egna storslagna entré. Färgstark och imponerande är den en blomma väl värd att satsa på!
Blommande inneväxter Perenner
lavendel

Lavendel

Lavendel är härlig både i sin fulla prakt och för användning i oljor och för dekoration. Här kan du läsa hur man bäst planterar och sköter om sin lavendel så att denna perenn frodas under många år.
Kryddväxter Perenner Bin och andra nyttodjur
rhododendron

Rhododendron

En rododendronrabatt är en fantastisk syn på våren. Genom den stora variationen av höjd och färg, passar rhododendron in i många trädgårdar och anläggningar. Rododendron är speciellt vackra om man placerar flera tillsammans i en grupp.
Buskar Vintergröna växter
jordgubbar

Jordgubbar

En av det vanligaste bären i trädgårdarna är nog jordgubbar, bären har blivit en svensk klassiker, inte minst till midsommar. De är samtidigt bland de senast tillkomna bärväxterna i odling. Inte förrän på 1700-talet kom jordgubben till Europa.
Bär Perenner

Inneväxter och inredning

trendiga-vaxter-2024

Trendiga växter 2024 - årets mest eftertraktade sorter

Det växande intresset för inomhusväxter är inte bara en trend, det är en rörelse. En rörelse som bygger på en längtan efter vardagslyx, harmoni och en hållbar livsstil. 
Trender Gröna inneväxter Inred med växter Blommande inneväxter
sa-har-tar-du-sticklingar-av-palettblad

Så här tar du sticklingar av palettblad

Det är både enkelt och tacksamt att ta sticklingar av palettblad. Om du aldrig tidigare har tagit sticklingar, så är palettblad en bra nybörjarplanta! Här guidar vi dig, steg för steg.
Sticklingar Gröna inneväxter
flytta-ut-krukvaxterna-pa-sommaren

Inneväxter som kan flyttas ut under sommaren

Under den varma våren och sommaren är det trevligt att kunna flytta ut sina växter och blommor till uterummet från sin vinterboning inomhus. Ett praktiskt, flexibelt och hållbart sätt att inreda – både ute och inne.
Sommar Skötselråd Blommande inneväxter Gröna inneväxter
sa-far-du-vaxterna-att-overleva-semestern

Så får du växterna att överleva semestern

Den eviga frågan när det är dags för semester är: hur ska växterna klara sig? Var lugn. Om du inte har en granne eller vän som kan komma över och vattna finns det knep att ta till. Läs mer om hur du får dina växter att överleva semestern här!
Sommar Vattna Skötselråd Blommande inneväxter Gröna inneväxter

Uteväxter och trädgård

tradgardsinspiration-besok-i-nordisk-tradgard

Trädgårdsbesök: Nordisk och minimalistisk stil hos Hanne

Tillsammans med sin man har Hanne förvandlat en brant sluttning, full av vildvuxen vegetation, till en trädgårdspärla spridd över flera olika platåer. Se så fint de har det på Høyenhall i Oslo.
Trädgårdsplanering
tradgardsinspiration-besok-i-klassisk-tradgard

Trädgårdsbesök: Nostalgiskt och klassiskt i trädgården hos Therese

I Thereses charmiga trädgård blandas traditionellt träverk, skiffer och stål med blommande rabatter och romantiska buketter. Följ med på besök hos Therese på Hosle i Bærum.
Trädgårdsplanering
valja-hack-till-tradgarden

Välja häck - Olika sorter och vad de passar till

Planerar du en häck runt tomten? Kanske har du en nyköpt tomt, eller vill avskärma en del av trädgården? Läs mer om vilka olika typer av häckar du kan välja mellan, och vilka som passar för olika slags ändamål.
Häckväxter Trädgårdsplanering
perenner-i-rabatt-och-kruka

Perenner i rabatt och kruka

Perenner är ett samlingsnamn för växter som kommer igen år efter år, och det finns otaliga sorter att välja mellan. Det allra vanligaste är att plantera perennerna i marken, men många perenner gör sig också bra i stora krukor.
Perenner Rabatt Entré Balkong och terrass Uteväxter i krukor

Så och odla

odlingskalender-07-juli

Odlingskalender för juli

Äntligen sommar! Passa på att njuta av en kopp kaffe medan en fjäril sakta fladdrar förbi och passa på att plantera, för nu är det varmt både i jorden och i trädgården.
Odla utomhus Odla inomhus Sommar Odlingskalender
skapa-kokstradgard

Skapa en köksträdgård

Ekologiska tomater, rejäla jordärtskockor eller kanske krispiga sallatsblad? Många drömmer om att kunna gå ut i trädgården och plocka sina egna grönsaker till middagen. Men hur bygger man egentligen upp en köksträdgård? Här ger vi tips på vägen.
Trädgårdsplanering
pallkrage-for-nyborjare

Pallkrage för nybörjare

Är du ny på odling eller misstänker att du saknar gröna fingrar? En pallkrage är ett superenkelt och roligt sätt att komma igång på. Här är de enkla knepen som ger dig grönt på tallriken.
Odla utomhus Sommar Vår Pallkrage
avhardning-och-utplantering

Avhärda och plantera ut plantor

Sommarvärmen närmar sig och det är snart dags att sätta ut förodlade plantor i trädgården, men hur gör man egentligen för att växterna inte ska bli överväldigade av kyla? Och när är det egentligen dags att sätta ut dem? Här gräver vi oss djupare ner i ämnet utplantering.
Förodling Odla utomhus Odla inomhus

Jord och gödsel

valj-ratt-jord-godsel-utevaxter

Välj rätt jord och gödsel till uteväxter

Bra jord och gödsel är a och o för att få sunda, friska och fina växter över hela säsongen – oavsett om du planterar rakt ut i rabatten, i krukor eller i pallkragar.
Jord utomhus Gödsel utomhus
valj-ratt-jord-godsel-odling

Välj rätt jord och gödsel när du ska odla

När du sår frön och odlar ätbara växter är det några saker du bör ta hänsyn till för att få friska och starka växter. Rätt jord vid rätt tidpunkt är en av de viktigaste sakerna.
Jord utomhus Gödsel utomhus Förodling Odla utomhus Odla inomhus Jord inomhus Gödsel inomhus
valj-ratt-jord-godsel-inneplantor

Välj rätt jord och gödsel till dina inomhusväxter

Bra jord och näring är a och o om du vill ha friska växter, detta gäller både gröna och blommande krukväxter. Eftersom växterna står i krukor är de helt beroende av att vi ger dem det de behöver för att trivas. 
Jord inomhus Blommande inneväxter Gödsel inomhus Gröna inneväxter
torvfri-jord

Klimatsmart odling med torvfri jord

Nu är den här, den torvfria jorden – med bättre klimatavtryck och med lika fina egenskaper som vanlig köpjord. Men vad innebär det egentligen att odla utan torv? Här berättar vi mer.
Jord inomhus Jord utomhus

Utemöbler och uteplats

utemobler-uteplatsen-nyheter-bastsaljare

Trädgårdsmöbler för uteplatsen – nyheter och storsäljare 2024

Vad är väl bättre än långa, ljusa kvällar runt ett middagsbord ute i värmen, eller att sjunka ner i en härlig utesoffa för att njuta av kvällssolen? Se några av våra nyheter och storsäljare för uteplatsen 2024.
Utemöbler Sommar Vår Balkong och terrass
terrakottakrukor-vaxter

Terrakottakrukor ger en optimal miljö för dina växter

Terrakottakrukor är ett utmärkt val för dig som prioriterar krukor som är bra för både växterna och för miljön. Lär dig mer om denna tusenåriga tradition där man omsorgsfullt bearbetar lera och formar krukor.
Krukor och växtmöbler
guide-kopa-utekrukor

Köpa utekrukor - Tänk på det här

Ska du köpa krukor för utomhusbruk? Se till att du väljer krukor som lever upp till dina behov, både vad gäller utseende och funktion.
Krukor och växtmöbler
valj-ratt-grill-i-sommar

Köpa grill: Välj rätt grill i sommar

Grillen är uteplatsens samlingspunkt. Men ska du välja en gasolgrill, kolgrill eller elgrill? Läs våra tips på vad du ska tänka på när det är dags att välja grill.
Grill Vår Balkong och terrass Sommar

Trädgårdsskötsel

tradgardskalender-sommar

Trädgårdskalender sommar – sommarsysslor i din trädgård

Äntligen sommar! Nu kan förodlade och övervintrade växter flytta ut. Trädgården blommar för fullt och det är prime time för att njuta av den.
Sommar Trädgårdsplanering Trädgårdskalender
valja-grasklippare-grastrimmer

Guide: Köpa gräsklippare och grästrimmer - Välj rätt modell för dig

Ska du hålla gräsmatta och rabattkanter i trim är det gräsklippare och grästrimmer som är dina bästa vänner i verktygsboden. Men det finns olika sorter och det kan vara svårt att veta vilken som passar bäst för olika typer av trädgårdar och ändamål. Här djupdyker vi i ämnet.
Redskap Vår
allt-om-tradgardsredskap

Allt om trädgårdsredskap

Håll trädgården i trim och rabatten prunkande! Med rätt redskap blir det lättare att få trädgården precis som du vill ha den.
Redskap
den-smarta-uppkopplade-tradgarden

Den smarta uppkopplade trädgården

Visst vore det skönt om din trädgård skötte sig själv och du bara behövde bry dig om det du tyckte var riktigt kul? Med utrustning som bevattningssystem, sensorer och timer som kan styras via telefonen eller automatik, kan din trädgård nu förvandlas till en smartare oas. Lär dig om hur du kopplar upp din trädgård med dessa tips.
Vattna Redskap Höst Sommar Vår

Skadedjur och ogräs

sorgmyggor-bekampning

Bekämpa sorgmyggor – Så får du bort sorgmygg

Många tror att de fått bananflugor hemma, men bor djuren i krukväxterna är det nog dessvärre sorgmyggor du har råkat ut för. Lyckligtvis finns det sätt att bli av med denna växternas fiende. Trumfkortet är nematoder, som kommer från naturen själv och kan köpas på Plantagen.
Skadedjur
ohyra-och-skadedjur-pa-inomhusvaxter-sa-blir-du-av-med-dem

Ohyra och skadedjur på inomhusväxter – så blir du av med dem

Fula blad och vissnade växter. Krukväxter är tyvärr inte förskonade från skadedjur. Men det går att bli av med dem – här avslöjar vi de enkla hemmaknepen.
Skadedjur
kalodlarens-mardrom-kalfjarilar-kalmal-och-kalflugor

Kålodlarens mardröm – kålfjärilar, kålmal och kålflugor

Det är inte bara vi människor som uppskattar kål, den är tyvärr även många insekters favorit. Kålfjäril, rovfjäril, rapsfjäril och kålfluga är några av dem som gärna smaskar i sig av bladen. För att vinna striden om skörden måste de bekämpas tidigt och aggressivt. Här är knepen som hjälper.
Skadedjur
bladloss-hobbyodlarens-gissel

Bladlöss – hobbyodlarens gissel

Bladlöss finns i alla trädgårdar, de suger näring ur växternas blad och försvagar dem. Blir de riktigt många kan de förstöra både blomning och skörd. Här berättar vi hur du på hållbara sätt håller dem på en rimlig nivå.
Skadedjur

Högtid och firande

tio-tips-pa-vaxter-som-present

Tio tips på växter som present

Det är alltid roligt att ge bort en fin växt i present, vare sig det är som julklapp, till födelsedag, fars dag, mors dag, eller när du helt enkelt bara vill skämma bort någon. Hos oss hittar du alla möjliga typer av växter som lämpar sig väl att ge bort som present - här är tio av våra bästa presenttips.
Presenter Alla hjärtans dag Fars dag Mors dag
duka-med-blommor-pa-sommarens-fester

Duka med blommor på sommarens fester

Under vår och sommar väntar många tillfällen för kalas och fest. Nationaldag, mors dag, dop, bröllop, fest på jobbet, avslutningar och midsommar. Blommor gör det extra fint och skapar en glad stämning.
Sommar Snittblommor Dekorera till fest Midsommar
duka-till-halloweenfest-med-blommor-och-pumpor

Duka till halloweenfest med blommor och pumpor

Inspireras av naturen och duka bordet till fest med vackra löv, dekorationspumpor, kastanjer, höstglöd och ståtlig inkakrona. Tänd många ljus och njut av en mysig kväll med nära och kära. 
Halloween Höst Dekorera till fest
tand-ett-ljus-for-nara-och-kara-pa-alla-helgons-dag

Tänd ett ljus på alla helgons dag för dina kära

Gör höstfint vid graven med växter och tända ljus. Tiden omkring allhelgonahelgen smyckas kyrkogårdar och minneslundar med ljus, blommor och grönt. Även hemma kan du tända ett ljus för dem du saknar och tänker på.
Alla helgons dag Höst

Hund och katt

hundvalp-tillbehor

Hundvalp: 8 saker som kan vara bra att ha hemma när hunden flyttar in

Har du gått och blivit med hundvalp? Då har du en både härlig och utmanande tid framför dig. Gör livet lite enklare genom att förbereda hemmet för familjens nytillskott.
Hund
tradgard-hund-katt

Så skapar du en härlig trädgård för hund och katt

Kan våra hundar och katter njuta lika mycket av trädgården som vi? Såklart de kan! Här berättar vi hur du skapar en säker och rolig trädgård där både du och ditt husdjur kan trivas.
Hund Katt
dessa-vaxter-ar-giftiga-for-katter-och-hundar

Dessa växter är giftiga för katter och hundar

Vad finns det för giftiga växter för katt och hund – och när är det dags att kontakta en veterinär? Läs mer här och ta reda på vanliga förgiftningssymptom samt vilka växter som hundar och katter inte tål.
Blommande inneväxter Gröna inneväxter Katt Hund
Din varukorg:
Varor
Totalt att betala:
Till kassan
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen