I fokus för säsongen

trendiga-vaxter-2024

Trendiga växter 2024 - årets mest eftertraktade sorter

Det växande intresset för inomhusväxter är inte bara en trend, det är en rörelse. En rörelse som bygger på en längtan efter vardagslyx, harmoni och en hållbar livsstil. 
Trender Gröna inneväxter Inred med växter Blommande inneväxter
snittblommor-sa-lyckas-du

Snittblommor – så lyckas du

Snittblommor lyfter ett rum och ger ofta ifrån sig en trevlig doft. Med snittblommor i en bukett kan du skapa lite vardagslyx.
Snittblommor Skötselråd
odlingskalender-04-april

Odlingskalender för april

Våren ligger i startgroparna och ljuset blir allt starkare. Nu är det äntligen dags att börja förså grönsaker och sommarblommor på riktigt! Även på friland kan du komma igång med de mest härdiga växterna för en tidig skörd i sommar.
Odla utomhus Odla inomhus Vår Odlingskalender

Växtguider

penseer

Penséer

Denna härliga, pigga, färgglada och tåliga vårblomma är en av de första vi kan plantera ute i krukor och balkonglådor på våren. Pensén tål ner till 5 minusgrader och även fast den nickar lite av kylan så kvicknar den snabbt till igen när solen tittar fram.
Vårblommor Påsk
magnolia

Magnolia

Magnolian är ett blickfång var du än placerar den i trädgården, med sina stora blommor på bar kvist. Lär dig hur din magnolia ska skötas för att trivas som bäst – här i vår växtguide!
Träd Buskar Vårblommor Sommarblommor
squash

Squash

Squash, zucchini, courgette, kärt barn har många namn, men oavsett vad vi kallar denna grönsak är det en av de roligaste vi kan odla. De är goda, ger enorma skördar och finns i mängder av varianter – dessutom är de lätta att odla.
Grönsaker
odla-tomater

Tomater

Tomater kan odlas både inomhus, på balkong och på friland i trädgården, så länge de får sol under större delen av dagen.
Grönsaker Medelhavsväxter

Inneväxter och inredning

trendiga-vaxter-2024

Trendiga växter 2024 - årets mest eftertraktade sorter

Det växande intresset för inomhusväxter är inte bara en trend, det är en rörelse. En rörelse som bygger på en längtan efter vardagslyx, harmoni och en hållbar livsstil. 
Trender Gröna inneväxter Inred med växter Blommande inneväxter
orkide-i-vatten

Orkidé i vatten – så gör du

Många hakar just nu på trenden att sätta orkidén i vatten istället för i bark eller jord. Men hur får man orkidén att trivas under de förhållandena? Vi har svaret.
Blommande inneväxter
omplantering-sa-lyckas-du

Omplantering – så lyckas du

Vid plantering i kruka blir växternas näring och vattenreserv begränsad till krukans storlek. För att dina växter inomhus ska må som bäst är det lämpligt att plantera om dem med ny jord och i större kruka efter något år. På så sätt får rötterna mer plats och mer tillgång till näring och syre.
Skötselråd Blommande inneväxter Gröna inneväxter
sa-har-tar-du-sticklingar-av-palettblad

Så här tar du sticklingar av palettblad

Det är både enkelt och tacksamt att ta sticklingar av palettblad. Om du aldrig tidigare har tagit sticklingar, så är palettblad en bra nybörjarplanta! Här guidar vi dig, steg för steg.
Sticklingar Gröna inneväxter

Uteväxter och trädgård

frosttaliga-varblommor

Rivstarta våren – satsa på frosttåliga vårblommor

Efter en lång och kall vinter finns en stark längtan efter grönska och blommande växter, tyvärr kan enstaka frostnätter ställa till det även under våren. Som tur är finns det blommande växter som tål det ostadiga vädret – här tipsar vi om några.
Vår Vårblommor Perenner
pynta-varentren-med-vaxter-och-dekorationer

Pynta vårentrén med växter och dekorationer

Det är dags att pynta farstukvisten, verandan och trappen med vårens favoritväxter, färgglada dekorationer och krukor med vårris. Få inspiration till hur du pyntar vårentrén här!
Vårblommor Entré Vår
varblommor-i-kruka-sa-lyckas-du

Vårblommor i kruka – så lyckas du

Det är härligt att göra vårfint på terrass, balkong och vid entré. Fyll krukor och balkonglådor med vårens tåliga växter som bland annat penséer.
Krukor och växtmöbler Vår Vårblommor Uteväxter i krukor
varlok-ger-hostblomning

Vårlök - allt du behöver veta om höstblommande lökar

Vårlökar planteras på våren och blommar på hösten, de utgör således ett färgstarkt avslut på växtsäsongen. Här tar vi en titt på populära sorter samt skötsel- och planteringsråd. 
Blomsterlökar Vår

Så och odla

odlingskalender-04-april

Odlingskalender för april

Våren ligger i startgroparna och ljuset blir allt starkare. Nu är det äntligen dags att börja förså grönsaker och sommarblommor på riktigt! Även på friland kan du komma igång med de mest härdiga växterna för en tidig skörd i sommar.
Odla utomhus Odla inomhus Vår Odlingskalender
5-tips-for-en-lyckad-forodling

5 tips för en lyckad förodling

När vi går mot ljusare tider är det äntligen tid för sådd! Många börjar förså redan i januari. Här får du trädgårdsmästaren och -inspiratören Malou Augustins fem bästa tips för en lyckad förodling – och ett bonustips du inte vill missa.
Vår Förodling Odla inomhus Fröer
forkultivering-problem-losningar

Förkultivering: Vanliga problem med försådder – och hur du löser dem

Att börja med försådderna efter en lång och mörk vinter är något många längtar efter – men ibland går inte riktigt förkultiveringen som vi vill. Här kan du läsa om några vanliga problem som kan uppstå och hur du enklast löser dem.  
Förodling Fröer
skapa-kokstradgard

Skapa en köksträdgård

Ekologiska tomater, rejäla jordärtskockor eller kanske krispiga sallatsblad? Många drömmer om att kunna gå ut i trädgården och plocka sina egna grönsaker till middagen. Men hur bygger man egentligen upp en köksträdgård? Här ger vi tips på vägen.
Trädgårdsplanering

Jord och gödsel

valj-ratt-jord-godsel-odling

Välj rätt jord och gödsel när du ska odla

När du sår frön och odlar ätbara växter är det några saker du bör ta hänsyn till för att få friska och starka växter. Rätt jord vid rätt tidpunkt är en av de viktigaste sakerna.
Jord utomhus Gödsel utomhus Förodling Odla utomhus Odla inomhus Jord inomhus Gödsel inomhus
valj-ratt-jord-godsel-utevaxter

Välj rätt jord och gödsel till uteväxter

Bra jord och gödsel är a och o för att få sunda, friska och fina växter över hela säsongen – oavsett om du planterar rakt ut i rabatten, i krukor eller i pallkragar.
Jord utomhus Gödsel utomhus
valj-ratt-jord-godsel-inneplantor

Välj rätt jord och gödsel till dina inomhusväxter

Bra jord och näring är a och o om du vill ha friska växter, detta gäller både gröna och blommande krukväxter. Eftersom växterna står i krukor är de helt beroende av att vi ger dem det de behöver för att trivas. 
Jord inomhus Blommande inneväxter Gödsel inomhus Gröna inneväxter
torvfri-jord

Klimatsmart odling med torvfri jord

Nu är den här, den torvfria jorden – med bättre klimatavtryck och med lika fina egenskaper som vanlig köpjord. Men vad innebär det egentligen att odla utan torv? Här berättar vi mer.
Jord inomhus Jord utomhus

Utemöbler och uteplats

utemobler-uteplatsen-nyheter-bastsaljare

Trädgårdsmöbler för uteplatsen – nyheter och storsäljare 2024

Vad är väl bättre än långa, ljusa kvällar runt ett middagsbord ute i värmen, eller att sjunka ner i en härlig utesoffa för att njuta av kvällssolen? Se några av våra nyheter och storsäljare för uteplatsen 2024.
Utemöbler Sommar Vår Balkong och terrass
terrakottakrukor-vaxter

Terrakottakrukor ger en optimal miljö för dina växter

Terrakottakrukor är ett utmärkt val för dig som prioriterar krukor som är bra för både växterna och för miljön. Lär dig mer om denna tusenåriga tradition där man omsorgsfullt bearbetar lera och formar krukor.
Krukor och växtmöbler
guide-kopa-utekrukor

Köpa utekrukor - Tänk på det här

Ska du köpa krukor för utomhusbruk? Se till att du väljer krukor som lever upp till dina behov, både vad gäller utseende och funktion.
Krukor och växtmöbler
valj-ratt-grill-i-sommar

Köpa grill: Välj rätt grill i sommar

Grillen är uteplatsens samlingspunkt. Men ska du välja en gasolgrill, kolgrill eller elgrill? Läs våra tips på vad du ska tänka på när det är dags att välja grill.
Grill Vår Balkong och terrass Sommar

Trädgårdsskötsel

tradgardskalender-var

Trädgårdskalender – detta kan du göra i trädgården på våren

Våren är perfekt för att ge liv åt din trädgård, plantera nya blommor och grönsaker, och njuta av den första färgprakten som bryter vinterns grepp.
Vår Trädgårdsplanering Trädgårdskalender
varen-ar-har-detta-kan-du-gora-nu

Våren är här - detta kan du göra nu

Snön är borta och småfåglarna kvittrar – våren är officiellt här. Rensa och beskär i din trädgård och låt de första vårblommorna få ta plats i rabatter och pallkragar. Småblommig tête à tête är vacker att dekorera med, liksom penséer, pelargoner, violer och tulpaner. Inled våren utomhus!
Redskap Vår
varstada-i-tradgarden

Vårstäda i trädgården

Så snart vintern släpper sitt grepp om växterna är det dags att vårstäda och göra plats till nya skott och vårens växter. Njut av ljuset och fågelsången samtidigt som du får dagens dos av frisk luft och motion.
Vår
valja-grasklippare-grastrimmer

Guide: Köpa gräsklippare och grästrimmer - Välj rätt modell för dig

Ska du hålla gräsmatta och rabattkanter i trim är det gräsklippare och grästrimmer som är dina bästa vänner i verktygsboden. Men det finns olika sorter och det kan vara svårt att veta vilken som passar bäst för olika typer av trädgårdar och ändamål. Här djupdyker vi i ämnet.
Redskap Vår

Skadedjur och ogräs

sorgmyggor-bekampning

Bekämpa sorgmyggor – Så får du bort sorgmygg

Många tror att de fått bananflugor hemma, men bor djuren i krukväxterna är det nog dessvärre sorgmyggor du har råkat ut för. Lyckligtvis finns det sätt att bli av med denna växternas fiende. Trumfkortet är nematoder, som kommer från naturen själv och kan köpas på Plantagen.
Skadedjur
ohyra-och-skadedjur-pa-inomhusvaxter-sa-blir-du-av-med-dem

Ohyra och skadedjur på inomhusväxter – så blir du av med dem

Fula blad och vissnade växter. Krukväxter är tyvärr inte förskonade från skadedjur. Men det går att bli av med dem – här avslöjar vi de enkla hemmaknepen.
Skadedjur
kalodlarens-mardrom-kalfjarilar-kalmal-och-kalflugor

Kålodlarens mardröm – kålfjärilar, kålmal och kålflugor

Det är inte bara vi människor som uppskattar kål, den är tyvärr även många insekters favorit. Kålfjäril, rovfjäril, rapsfjäril och kålfluga är några av dem som gärna smaskar i sig av bladen. För att vinna striden om skörden måste de bekämpas tidigt och aggressivt. Här är knepen som hjälper.
Skadedjur
bladloss-hobbyodlarens-gissel

Bladlöss – hobbyodlarens gissel

Bladlöss finns i alla trädgårdar, de suger näring ur växternas blad och försvagar dem. Blir de riktigt många kan de förstöra både blomning och skörd. Här berättar vi hur du på hållbara sätt håller dem på en rimlig nivå.
Skadedjur

Högtid och firande

tio-tips-pa-vaxter-som-present

Tio tips på växter som present

Det är alltid roligt att ge bort en fin växt i present, vare sig det är som julklapp, till födelsedag, fars dag, mors dag, eller när du helt enkelt bara vill skämma bort någon. Hos oss hittar du alla möjliga typer av växter som lämpar sig väl att ge bort som present - här är tio av våra bästa presenttips.
Presenter Alla hjärtans dag Fars dag Mors dag
fira-mamma-med-blommor-pa-mors-dag

Fira mamma med blommor på mors dag

Hon har läst tusentals godnattsagor, hämtat och lämnat dig på allt från dagis till disco, kramat och uppmuntrat i åratal. Mors dag är dagen då du kan säga: Tack mamma, för att du finns! Vackra blommor är starkt förknippade med denna dag och de gör mammor, och andra kvinnliga förebilder i din närhet, bevisat glada.
Mors dag Presenter
fira-sveriges-nationaldag

Fira Sveriges nationaldag

Fira Sveriges nationaldag med blommor, blad och Sverige-flaggor den 6 juni. En nationaldagsbukett blir pricken över i!
Nationaldagen Sommar
duka-med-blommor-pa-sommarens-fester

Duka med blommor på sommarens fester

Under vår och sommar väntar många tillfällen för kalas och fest. Nationaldag, mors dag, dop, bröllop, fest på jobbet, avslutningar och midsommar. Blommor gör det extra fint och skapar en glad stämning.
Sommar Snittblommor Dekorera till fest Midsommar

Hund och katt

hundvalp-tillbehor

Hundvalp: 8 saker som kan vara bra att ha hemma när hunden flyttar in

Har du gått och blivit med hundvalp? Då har du en både härlig och utmanande tid framför dig. Gör livet lite enklare genom att förbereda hemmet för familjens nytillskott.
Hund
tradgard-hund-katt

Så skapar du en härlig trädgård för hund och katt

Kan våra hundar och katter njuta lika mycket av trädgården som vi? Såklart de kan! Här berättar vi hur du skapar en säker och rolig trädgård där både du och ditt husdjur kan trivas.
Hund Katt
dessa-vaxter-ar-giftiga-for-katter-och-hundar

Dessa växter är giftiga för katter och hundar

Vad finns det för giftiga växter för katt och hund – och när är det dags att kontakta en veterinär? Läs mer här och ta reda på vanliga förgiftningssymptom samt vilka växter som hundar och katter inte tål.
Blommande inneväxter Gröna inneväxter Katt Hund
Din varukorg:
Varor
Totalt att betala:
Till kassan
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen