Duka med blommor på sommarens fester

Under vår och sommar väntar många tillfällen för kalas och fest. Nationaldag, mors dag, dop, bröllop, fest på jobbet, avslutningar och midsommar. Blommor gör det extra fint och skapar en glad stämning.

Duka med blommor på sommarens fester

Duka midsommarfint med blommor och kransar

Luftig blomsterdekoration med mycket volym till sidebordet eller välkomnande huvudattraktion i hallen. Plocka in naturen och blanda vilt från trädgård, äng och butik. Välj en vid vas och fyll på så blommorna står stadigt. En vild blandning i midsommartid kan vara; pion, hortensia, jättedaggkåpa, prästkragar, prärieklocka, nejlika, blåklint och gentiana. 

Blomsterkransar är inte bara till huvudbonad de gör sig även utmärkt på bordet. Bind en enkelt en krans av till exempel gentiania, gullrisp, kamomill och gröna kvistar. 

Gör girlanger av blommor

Gröna girlanger är perfekt dekoration till festen med långbord för många gäster. Som en sammanlänkande grön tråd slingrar de sig fram över bordet. Bind ihop rankor av murgröna med gröna blad från trädgård och butik, stick i blommor som nejlika, krysantemum, kalanchoe. För att hålla girlangen fräsch kan du lägga den svalt och spraya med vatten tills gästerna anländer.

Olika storlekar på blommor och vaser

  • Många små vaser med blommor på bordet
    Enstaka blommor och blad i höga och låga vaser som du placerar i grupp på bordet eller hänger i snören från taket kan varierar i det oändliga. Lek med färg och form, ta upp vasens färg i blomman eller blanda regnbågens alla färger. Kalanchoe, alströmeria, pion och blommor av daggkåpa är några exempel på blommor som passar bra att korta av och sticka ner i små vaser. 

  • Högt och klassiskt i vaser
    Liljor i vitt eller rosa i höga vaser ger ett magnifikt och klassiskt uttryck, tillsammans med ett par kandelabrar ger det buffébordet härlig höjd. Lägg gärna några stenar i botten på vasen så står blommorna stadigt.

Dekorera med blommor på oväntade ställen

Badrummet är ett ypperligt ställe att överraska gärsterna med en färgsprakande blomsteruppsättning eller en enkel blomma i vas om platsen är begränsad. Krysantemum är en tacksam snittblomma som finns i en mängd färger och uttryck. Blanda den med gröna kvistar och blad så får du en bukett med volym och färg. Krysantemumen passar också att stå själv i en eller flera små vaser på handfatskanten.

Lek med färg, form, smak och doft för att sätta fart på alla sinnen, varför inte blanda in ätbara växter i bordsdekorationen så kan gästerna krydda upp själva.

Bröllopsfest i skymningstid

Lampslingor, ljus och gröna kvistar skapar en härligt grönskande stämning vid dukning både i partytält, på altan och inomhus. Lägg till ljusa rosor eller pioner, blad och blommor av daggkåpa och slingor av murgröna så har du fått en fin bröllopsdukning.

Mer om snittblommor

Tips, inspiration och råd om hur du sköter dina snittblommor >>Lavendel 'Felice'
Medlem 40%

Lavendel 'Felice'

Ø10,5 cm, Blå

5990
Läs mer
Solhatt
Medlem 40%

Solhatt

Ø19 cm, Rosa

249:-
Läs mer
Mattslöja
Medlem 50%

Mattslöja

Ø11 cm, Rosa

8490
Läs mer
Klätterros 'Ghislaine de Féligonde'
Medlem 40%

Klätterros 'Ghislaine de Féligonde'

Ø19 cm, Vit

299:-
Läs mer
Stäppsalvia 'Ostfriesland'
Medlem 50%

Stäppsalvia 'Ostfriesland'

Ø11 cm, Blå

8490
Läs mer
Stenpartiväxter
Medlem 40%

Stenpartiväxter

6-pack, Flera färger

249:-
Läs mer
Din varukorg:
Varor
Totalt att betala:
Till kassan
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen