Skänk tidlös skönhet åt din trädgård. Upptäck vårt sortiment av rosor i alla dess former. En vacker rosenrabatt imponerar på de flesta.


Rosor har en lång historia och är att betrakta som en av de mest romantiska och klassiska växter vi har. Denna älskade blomma erbjuder en oslagbar kombination av skönhet, doft och variation i form av olika typer, färger och storlekar - likväl som med och utan taggar.


En av de mest kända typerna är buskrosor. De kan bli stora och frodiga, och ger ofta ett överflöd av blommor. Dessa rosor är därför idealiska för att skapa frodiga buskage eller som solitära inslag i trädgården. Det finns även klätterrosor, som kan växa upp på spaljéer, pergolor eller staket, vilket ger en vacker vertikal dimension och en romantisk atmosfär i din trädgård.


För den som vill ha en mer prydlig trädgård finns rabattrosor, som är speciellt utformade för att växa i rabatter genom att de har ett kompakt växtsätt, och förstås en riklig blomning. Dessa rosor kan användas för att skapa färgglada rader eller som kantväxter i trädgården.


Rosor kräver viss omsorg för att trivas. De behöver väldränerad jord, gärna rosjord, tillräckligt med solljus samt regelbunden beskärning för att hålla formen och främja ny tillväxt. De flesta rosor behöver också gödsel för att blomma rikligt. Dessutom kan de vara utsatta för skadedjur och sjukdomar, så det är viktigt att övervaka dem efter tecken på problem, och att agera i tid.


Det som gör rosor så speciella i trädgården är framför allt deras mångsidighet. Du kan skapa olika teman och stilar beroende på vilka sorter du väljer. Om du föredrar en romantisk trädgård kan du satsa på rosor med mjuka färger och dofter. För en mer modern look kan du välja rosor i djärva färger som rött och orange. Rosor kan också vara utmärkta för att skapa blommiga gångar eller för att framhäva trädgårdsstrukturer som bågar och paviljonger.


Det rika utbudet av ros-sorter kan både vara en för- och en nackdel. Det finns en sort för varje trädgård och för allas tycke och smak, men att på förhand veta vilka sorter just du vill ha är inte alltid så lätt. Läs gärna vår guide Skapa en rosenträdgård om du vill grotta ner dig i ämnet. Är du istället ute efter planterings- och skötselråd för rosor har vi förstås en artikel om det med.

Din varukorg:
Varor
Totalt att betala:
Till kassan
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen