Pelargoner

Ge färg och liv till sommarens utekrukor och balkonglådor med vackra och populära pelargoner. De är de perfekta sommarblommorna för din uteplats. 


Pelargoner är populära sommarblommor som verkligen stoltserar på sin plats i solen. Denna tidlösa klassiker utgör en av våra mest populära växter här i Norden. Oavsett om du har en stor trädgård eller en liten balkong ger pelargonen en känsla av sommar och glädje. 


Vårt utbud erbjuder en färgstark mångfald för en livfull och glädjefylld uteplats, såväl zonalpelargoner, doftpelargoner, engelska pelargoner och hängpelargoner. Upptäck pelargonsorter som inte bara är vackra att se på, utan också lätta att sköta – perfekta för såväl nybörjare som erfarna trädgårdsentusiaster.


En av de mest populära sorterna är Mårbackapelargonen - en klassisk sort med stora, vackra blommor. Den blir ett riktigt blickfång i trädgården. En annan favorit är den engelska pelargonen, känd för sina vackra blommor och dekorativa blad. Denna sort är också särskilt omtyckt för sin förmåga att blomstra under hela sommaren. 


Men det finns också andra intressanta varianter att upptäcka. Astrid och Calliope är två av dessa. Astrid har små, söta blommor som ger en charmig touch till din trädgård. Calliope är en hybridpelargon som kombinerar det bästa av zonal- och hängpelargoner. Dess blommor är stora och färgstarka, och utgör en fantastisk kontrast till de mörkgröna bladen.


Pelargoner finns i en mängd olika färger – orange, röd, vit – och storlekar. Varje år väljs en sort ut som "årets pelargon". Detta är en utmärkelse som går till en sort som verkligen har lyckats sticka ut och imponera. Det kan vara en pelargon med en särskilt vacker färg, en ovanlig form eller kanske en sort som är extra lätt att sköta om.


Pelargoner är inte bara vackra att se på, de är också lätta att sköta om. De trivs bäst i soliga lägen och behöver inte vattnas alltför ofta. De är också tåliga mot både torka och kyla, vilket gör dem till en idealisk blomma för de som kanske inte har så gröna fingrar.


Oavsett om du är en erfaren trädgårdsentusiast, eller bara precis börjat att utforska blommornas värld, kan pelargoner vara ett utmärkt val. De ger färg och liv till din trädgård, och skänker mycket glädje under sommaren. Vill du komplettera med andra blomsorter i utekrukorna kan du även besöka vår huvudsida för utomhusblommor, där du kan utforska ett brett utbud av växter som förskönar din uteplats.

Din varukorg:
Varor
Totalt att betala:
Till kassan
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen