Duka till halloweenfest med blommor och pumpor

Inspireras av naturen och duka bordet till fest med vackra löv, dekorationspumpor, kastanjer, höstglöd och ståtlig inkakrona. Tänd många ljus och njut av en mysig kväll med nära och kära. 

Duka till halloweenfest med blommor och pumpor

Att dekorera för Halloween är ett roligt sätt att skapa en skrämmande och festlig atmosfär. Detta kan du göra både genom en festlig dukning och genom att skapa en inbjudande entré.

Använd gärna traditionella Halloweenfärger som orange, svart och lila.

Halloweenfirande har vuxit i popularitet här i Norden. Det har sina rötter i en blandning av olika traditioner och firanden från olika kulturer genom tiderna. Det är en blandning av antika höstfestivaler, keltiska traditioner, romerska firanden och kristna helgdagar, och är idag en stor högtid i exempelvis Nordamerika och delar av Europa.

Se vårt utbud av dekorationspumpor

Pynta entrén

För att dina gäster omedelbart ska komma i rätt stämning kan du pynta entrén. Vanliga pumpor går utmärkt, men många väljer att pyssla pumporna - både för att det är roligt och för att det hör högtiden till.

Standard för halloween är förstås att du har skurit ut ansikten - men ibland även andra motiv - i pumpan. Dessa kallsa för Jack-o'-lanterns, så kallade pumpalyktor. Börja med att karva ut innehållet ur pumpan, skär därefter ut önskat motiv och placera slutligen ett ljus i pumpan för att lysa upp motivet i höstnatten.

Placera facklor eller batteridrivna ljus längs gångvägar och vid entrén för en stämningsfull belysning. Du kan även använd häxhattar och kvastar som dekoration på dörrar och väggar.

Ett annat tips är att, utöver visuella dekorationer, använda sig av musik för att skapa en mer kuslig stämning.

Se vårt utbud av höstdekorationer

7 tips för en mysig dukning till Halloween

  1. Duk. Drapera bordet med en duk i varm höstfärg, gärna i linne.
  2. Blommor och pumpor. Placera ut höstglöd eller krysantemum, och små prydnadspumpor i gula och orange toner, oregelbundet längs bordets mitt. Du kan också klippa kvistar från blommorna och sätta i små vaser.
  3. Samplanteringar. Ett alternativ som ger dukningen liv är att göra en samplantering i en skål på fot, eller ett fat, och blanda lite växter i dem - exempelvis minihöstglöd, plättar i luften, små pumpor och små krysantemum.
  4. Lyft in skogen. Fyll på med dina fynd från skog och trädgård så som vackra färgsprakande löv, kastanjer, grenar och mossa.
  5. Liv i hela rummet. På en buffé eller ett sidobord är det fint att få lite höjd på dekorationerna. Då passar en inkakrona eller höstbukett utmärkt, gärna tillsammans med mer höstglöd och löv.
  6. Andra slags dekorationer. Spindelnät, plastspindlar och fönsterdekorationer är andra exempel på pynt du kan använda för att skapa en skrämmande atmosfär. Eller varför inte rita pumpa-ansikten på orange ballonger?
  7. Lys upp. Tänd massor av ljus och njut av hösten och middagen.

Mer om höstväxterMarschallhållare Cardinalo

Höjd 19 cm, Svart

349:-
Läs mer

Buddha huvud

Höjd 23 cm, Grå

179:-
Läs mer

Marschallhållare Lilium

Höjd 100 cm, Grå

349:-
Läs mer

Dekorationspinne blomma

Höjd 95 cm, Rost

279:-
Läs mer

Dekorationskotte Pinus

Höjd 37 cm, Grå

349:-
Läs mer

Ljushållare Flint

Höjd 120 cm, Rost

379:-
Läs mer
Din varukorg:
Varor
Totalt att betala:
Till kassan
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen