Den smarta uppkopplade trädgården

Visst vore det skönt om din trädgård skötte sig själv och du bara behövde bry dig om det du tyckte var riktigt kul? Med utrustning som bevattningssystem, sensorer och timer som kan styras via telefonen eller automatik, kan din trädgård nu förvandlas till en smartare oas. Lär dig om hur du kopplar upp din trädgård med dessa tips.

Den smarta uppkopplade trädgården

Vattna dina växter när du är borta

En stor del av hemligheten till att växterna ska må bra och fortsätta frodas är bevattningen. Förutom solens strålar och rätt jord, som naturligtvis gynnar plantorna, är det viktigt att du vattnar korrekt och med rätt mängd, och med jämna mellanrum för olika plantor.

Automatiskt bevattningssystem

Ett automatiskt bevattningssystem kan vara perfekt om du är borta under sommaren och vill vara säker på att dina växter trivs under tiden. Både gräsmatta och växter kan släcka törsten med installerade vattenspridare. Gardena har flera varianter av automatiska bevattningssystem med smarta funktioner för dina rabatter eller balkonglådor.

 • Digital programmering. Styr bevattningen med programmering i form av en medföljande vattentimer och funktionen Water Control. Du kan även välja system som kopplas till telefonen via en app för att själv reglera bevattningen.
   
 • Nedsänkbar vattenspridare. Finns som popup-spridare som även kan sänkas ner i gräsmattan när robotgräsklipparen arbetar, som micro drip som släpper ifrån sig droppar eller som vanliga vattenspridare som styrs med digital teknik.
   
 • Anslutning av robotgräsklippare. Systemet kan anslutas till en robotgräsklippare för automatiskt gräsklippning mellan bevattningstillfällena för att hålla både rabatter och gräsmatta i gott skick.
   
 • LED-belysning. Anslut LED-belysning till bevattningssystemet som lyser upp trädgården precis där du vill det. Vackert under sensommarkvällar när skymningen sätter in.
   
 • Vattensnålt och miljövänligt. Spara på vattnet genom att välja ett vattensnålt bevattningssystem med en inbyggd sensor som känner av när jorden behöver fuktas. Växterna blir inte övervattnade och du tänker på miljön. Smart!

Planera trädgårdens bevattning

Det första steget för att tillhandahålla en smart bevattning är att se över trädgården. Var är det skugga en större del av dagen och var lyser solen som mest? Vilka växter kräver mer vatten och vilka vill ha mindre? Utifrån den informationen kan du ställa in olika bevattningszoner som får mer eller mindre vatten med olika tidsintervaller.

Växla mellan manuell och automatisk bevattning

Ibland kan det vara skönt att bara ta din vattenkanna och ge din trädgård eller blomsterrabatt en manuell bevattning. Känslan av att sköta om sin trädgård på “egen hand” kan vara tillfredsställande när du är hemma och vill tillbringa mer tid i trädgården. Manuell bevattning kan också vara bra om det gäller en viss odling med extremt känsliga växter. Många väljer därför att växla mellan en vanlig hederlig vattenkanna och ett smart bevattningssystem som inkluderar många olika finesser.

Läs mer

Vattning av utomhusväxter under vår och sommar >>
Två färdigkomponerade rabatter för din trädgård >>Semestervattnare

5-pack, Grön

6990
Läs mer

Semestervattnare

4-pack, Svart

3990
Läs mer
Startset blom/köksträdgårdar GARDENA
20%

Startset blom/köksträdgårdar GARDENA

66320 829:-
Läs mer
Startset balkong GARDENA
20%

Startset balkong GARDENA

38320 479:-
Läs mer

AquaBloom Set Solcellsdriven bevattning Gardena

Svart

1549:-
Läs mer
Din varukorg:
Varor
Totalt att betala:
Till kassan
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen