Balkongträd körsbär

Balkongträd körsbär

399,00  
Svagväxande sötkörsbär, lämpligt för den lilla trädgården eller i kruka. Rik- och tidigbärande, härdigare än vanlig 'Stella'. Söta, stora mörkröda bär. Självfertil.
Patio Fruit cherry 5L
Försäljningsperiod från: Maj
Försäljningsperiod till: Juli
EAN 4017891292335
Höjd 100.0
Storlek innerkruka 23.0
Vem drömmer inte om ett eget litet fruktträd på balkongen. Blommar vackert på våren och får mycket körsbär i mitten av juli-augusti. Körsbärsträdet blir 1,5 – 2 meter högt. Använd ett så stort odlingskärl som möjligt, minst 50 liter jord. Använd gärna en självbevattnande kruka för att slippa vattna så ofta. Krukodlade träd kräver mer vatten än träd utplanterade i trädgården.

Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.

Skötselråd

Tänk på att jord och krukor kan väga en del om du planterar ditt träd på din balkong. Körsbärsträdet vill stå soligt. Krukodlade träd kräver mer vatten än träd utplanterade i trädgården. Körsbärsträdet är känsligt för beskäring. Rötterna på växter som står ute i krukor över vintern blir utsatta för en kraftigare påfrestning i form av kyla eftersom de inte skyddas av marken. Därför bör du ställa krukorna invid husvägg och packa in så gott det går. På Plantagen har vi färdiga krukskydd. Men det går också bra att ställa krukorna på t.ex. frigolitblock eller liggunderlag. Täck runt med bubbelplats, kartong, gamla mattor, halm eller vad du kan få tag på som har en isolerande effekt.