Citronfikus

Citronfikus

149,00  
En vacker växt med blanka, små gröna blad. Lättskött alternativ till en bonsai. Trivs i ljust till halvskuggigt läge. Vattnas då jorden nästan torkat upp, ungefär en gång i veckan.
Försäljningsperiod från: Januari
Försäljningsperiod till: December
EAN 7058782381247
Höjd 40.0
Storlek innerkruka 17.0
Trendiga och trevliga citronfikusen är en bonsai som är lätt att lyckas med. Med sina tydliga och markerade rötter och sina medelstora, blanka och mörkgröna blad så är citronfikusen en väldigt iögonfallande växt, som det är lätt att härleda till sina asiatiska rötter. Växten har fått sitt namn då bladen liknar citronträdets. Citronfikusen ger alltså inte citroner.

Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.

Skötselråd

Passar bra i uterummet sommartid, vänt mot öst eller väst. Behöver extra ljus vintertid. Tål måttlig uttorkning, men att vattna den regelbundet är rekommendationen för att den ska bli så fin som möjligt. Citronfikusen har inte behov av större tillskott av gödning, men göd den regelbundet under sommaren och låt den vara under vintern. Trivs allra bäst i vanlig blomjord. För att behålla sitt bonsaiutseende behöver man regelbundet klippa och beskära citronfikusen för att den inte skall förlora sin typiska form.