21586 |
Tillgängligheten av varor i butik kan skilja sig, därför kan en vara i din varukorg tas bort när du byter butik.

Information om coronaviruset

Plantagen tar smittorisken av coronaviruset på stort allvar, och utvärderar utvecklingen löpande. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer noga och agerar utifrån det.

Vår högsta prioritet är trygghet för alla de som handlar hos oss och för våra medarbetare. Vi har stora butiker med god plats och alla våra butiker är öppna. Vi har även e-handel med hemkörning i större delen av landet.

Vi har genomfört ett fleral åtgärder för att förebygga smittspridning och motverka smittorisk i våra butiker. I följande information kan du läsa mer om vilka dessa åtgärder är och vad vi önskar att du som kund gör när du besöker oss.

Hjälp oss att undvika trängsel!

Vi vill att du ska känna trygg när du handlar hos oss. Du är självklart välkommen in när som helst, men för att undvika trängsel är tiderna nedan en bra vägledning.

 

Så skapar vi trygghet för dig

 • Grundlig och frekvent rengöring av beröringsytor
  Vi har vidtagit extra ordinära åtgärder för rengöring och desinfektion. Det betyder bland annat att vi tvättar alla beröringsytor som kundvagnar och kortterminaler grundligt och ofta under dagen.
  Vi har även behållare med handsprit i butikerna.
   
 • Vanor som förhindrar smitta
  Alla butiker har tydlig information som påminner om vanor för att förhindra smitta så som bra hand- och hygien vid hosta.
   
 • Håll avstånd
  I allmänhet bör vi hålla mer avstånd än vanligt. Förhindra smittorisk genom att hålla ett avstånd på minst 1 meter från varandra. Om det är många kunder samtidigt i butiker kan vi komma att behöva släppa in kunder i omgångar. Vi ber om förståelse för detta.
   
 • Kassaköer
  För att underlätta riktlinjerna att håll avstånd har vi markerat upp 1 meters avstånd i kassaköerna. Vi sätter även upp plexiglasskydd i kassalinjen samt öppnar upp fler kassor för att förebygga kassaköer.
   
 • Betalning
  På grund av coronaviruset tar vi tillsvidare endast emot kort. Anledning är att vi vill minimera smittorisken för våra medarbetare och kunder. Vi uppmanar att "blippa" kortet vid betalning, det vill säga att du lägger kortet på terminalen. Belopp över 200 kr och uppåt, beroende på kortleverantör, kräver kod. Använd gärna ena hörnet på kortet när du ska trycka koden.

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer

Läs mer om Folkhälsomyndighetens riktlinjer här >>

Följ anvisningarna från Folkhälsomyndigheten, så tar vi tillsammans hand om de som är mest sårbara bland oss. Din insats gör skillnad. Tack för att du hjälper till!

Hälsningar från oss alla på Plantagen

Att betala
Till kassan – Varor
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen