Aktuell information om coronaviruset

Plantagen tar smittorisken av coronaviruset på stort allvar, och utvärderar utvecklingen löpande. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer noga och agerar utifrån det.

Vår högsta prioritet är trygghet för alla de som handlar hos oss och för våra medarbetare. Vi har stora butiker med god plats och alla våra buitker är öppna. Vi har även e-handel med hemkörning i Storstockholm och Göteborgsområdet på det mesta av vårt breda sortiment.

Vi har genomfört ett fleral åtgärder för att förebygga smittspridning och motverka smittorisk i våra butiker. I följande information kan du läsa mer om vilka dessa åtgärder är och vad vi önskar att du som kund gör när du besöker oss.

Grundlig och frekvent rengöring av beröringsytor

Vi har vidtagit extra ordinära åtgärder för rengöring och desinfektion. Det betyder bland annat att vi tvättar alla beröringsytor som kundvagnar och kortterminaler grundligt och ofta under dagen.

Vanor som förhindrar smitta

Alla butiker har tydlig information som påminner om vanor för att förhindra smitta så som bra hand- och hygien vid hosta.

Håll avstånd

I allmänhet bör vi hålla mer avstånd än vanligt. Förhindra smittorisk genom att hålla ett avstånd på minst 1 meter från varandra. Om det är många kunder samtidigt i butiker kan vi komma att behöva släppa in kunder i omgångar. Vi ber om förståelse för detta.

Betalning

På grund av coronaviruset tar vi tillsvidare endast emot kort. Anledning är att vi vill minimera smittorisken för våra medarbetare och kunder. Vi uppmanar att "blippa" kortet vid betalning, det vill säga att du lägger kortet på terminalen. Belopp över 200 kr och uppåt, beroende på kortleverantör, kräver kod. Använd gärna ena hörnet på kortet när du ska trycka koden.

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer

Läs mer om Folkhälsomyndighetens riktlinjer här >>

Följ anvisningarna från Folkhälsomyndigheten, så tar vi tillsammans hand om de som är mest sårbara bland oss. Din insats gör skillnad. Tack för att du hjälper till!

Hälsningar från oss alla på Plantagen

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc