Pelaräpple ’Redcats’

Pelaräpple ’Redcats’

599,00  
Pelaräpple med medelstor röd frukt, fast, saftig och god. Höstfrukt. Naturligt smalväxande träd. Fin i den lilla trädgården eller i kruka. Trivs i väldränerad, närings- och mullrik jord. Pollineras av övriga i Cats-familjen.
Malus domestica 'Redcats' 12L
Försäljningsperiod från: Mars
Försäljningsperiod till: Oktober
EAN 7320651813792
Höjd 150.0
Vem drömmer inte om ett eget litet fruktträd i den lilla trädgården. Pelaräpplet blir endast cirka 2 - 3 meter högt och 30 cm brett, växer som en pelare med blommor och frukt på korta skott. Trädet blommar med vita blommor under maj och är omtyckt av fjärilar och bin. Får sedan söta och saftiga äpplen i september – oktober. Vill du placera pelaräpplet i en kruka använd ett så stort odlingskärl som möjligt, minst 50 liter jord så kommer det att trivas bra. Använd gärna en självbevattnande kruka för att slippa vattna så ofta. Krukodlade träd kräver mer vatten än träd utplanterade i trädgården.

Observera att sortiment och pris kan variera över säsong och mellan olika butiker.

Skötselråd

Trivs i sol i väldränerad och näringsrik jord. Fruktträd planterade på våren måste vattnas rikligt hela första sommaren. Välrotade växter behöver endast extra vatten vid extrem torka. Pelaräppelträd behöver egentligen ingen beskärning. Ta bort korsande och döda grenar samt grenar som växer in i kronan under JAS – juli, augusti, september eller på vårvintern. ’Redcats’ är inte självfertil utan behöver pollineras av andra sorter i Cats-familjen, till exempel ’Suncats’