Dekorera till halloweenfest med blommor och pumpor

Dekorera till halloweenfest med blommor och pumpor

Plantagen har fint kombinerade buketter och blommor som enkelt gör halloweenfesten till en höjdpunkt. Här följer 5 enkla tips för en lyckad dukning med blommor och pumpor

Inspireras av naturen och duka bordet till fest med vackra löv, dekorationspumpor, kastanjer, höstglöd och ståtlig inkakrona. Tänd många ljus och njut av en mysig kväll med nära och kära.

5 enkla tips:

1. Drapera bordet med en duk i varm höstfärg, gärna i linne.

2. Placera ut höstglöd (kalanchoe) eller krysantemum och små prydnadspumpor i gula och orange toner oregelbundet längs bordets mitt. Du kan också klippa kvistar från blommorna och sätta i små vaser.

3.
Fyll på med dina fynd från skog och trädgård så som vackra löv, kastanjer, grenar, och mossa.

4. På en buffé eller ett sidebord är det fint att få lite höjd på dekorationerna, då passar en inkakrona eller höstbukett utmärkt, gärna tillsammans med mer höstglöd och löv.

5. Ett alternativ som ger dukningen liv är att göra en samplantering i en skål på fot eller ett fat och blanda lite växter i dem t.ex. minihöstglöd, plättar i luften, små pumpor och små krysantemum.

Vill du veta mer om växter?

Läs vår växtguide för pumpa >>

Här får du mer tips och råd om hur du på bästa sätt tar hand om dina snittblommor och hur du kan dekorera och duka med snittblommor >>

Photo: Blomsterfrämjandet/Minna Mercke Schmidt