Guide för högtryckstvätt

Guide för högtryckstvätt

Rengöring av uteplats, staket, fasad och trädgårdsmöbler; allt du behöver är en bra högtryckstvätt. Följ vår guide, steg för steg för ett lyckat resultat.

Allt du behöver är en bra högtryckstvätt

Våren är äntligen här; solen skiner, termometern visar plusgrader och det är dags att ställa fram trädgårdsmöblerna! Men innan du kan njuta är det dags för den stora vårrengöringen. Finns det något skönare än att sätta sig i solen och njuta av värmen när det är riktigt rent och snyggt omkring dig?

Allt du behöver för att komma igång är en bra högtryckstvätt. Med en bra högtryckstvätt blir jobbet enklare och effektivare. Behöver du tips på vad den kan användas till?

Fasad

För de flesta upplevs det att tvätta fasaden som något tungt och tidskrävande, men det behöver det inte vara. Med en bra högtryckstvätt och rätt tillbehör är fasaden ren på ett kick. Då kan du vara säker på att både fasaden, fönstren, och ytterdörrar blir som nya utan att du behöver ägna hela dagen åt det. Se bara till att inte ha för hårt tryck, alltför kraftigt tryck kan orsaka att vatten stannar kvar i fasadvirket, vilket ger en bra grogrund för röta.

Gör så här: Applicera tvättmedel nerifrån och upp, låt det verka. Använd högtryckstvätten för att spola av medlet ovanifrån och ner. Glöm inte att justera trycket.

Altan och uteplats

En högtryckstvätt i kombination med terrasstvätt gör rengöringen av altan och uteplats effektivare och ger ett betydligt bättre resultat än vad du skulle fått med enbart en trädgårdsslang. En terrasstvätt gör rengöringen snabb och effektiv då du kan rengöra större ytor samtidigt, utan vattenstänk. Det går faktiskt dubbelt så snabbt som med en vanlig högtryckstvätt. Om du väljer en terrasstvätt med handtag fungerar den också bra till vertikala ytor som exempelvis garageporten.

Gör så här: Applicera tvättmedel och låt det verka. Tvätta därefter med terrasstvätten och skölj sedan av.

Staket

Har du ett målat trästaket, se till att du använder ett rengöringsmedel som avlägsnar smuts och svartmögel, och är skonsamt mot färgen. Använd gärna ett rengöringsmedel för trä. Medlet innehåller vårdande komponenter som förhindrar återväxt av mögel.

Gör så här: Applicera rengöringsmedlet och låt det verka. Använd sedan högtryckstvätten, gärna med munstycket på, för att skölja bort medlet. Se till så att du har lagom tryck så att du inte skadar färgen.

Stuprör och hängrännor

Fjolårets löv har antagligen lyckats smyga sig ner i hängrännorna eller i ett stuprör under vintern. Om det fortfarande ligger där kommer det snart att täppa till avrinningen, om du inte åtgärdar det. Med en högtryckstvätt och en rörrengöringssats är problemet löst.

Trädgårdsmöbler

När huset och uteplatsen är tvättade är det trädgårdsmöblernas tur att bli klara för vårens och sommarens grillfester. Luftföroreningar, väder och vind kan orsaka fula fläckar, men kan enkelt lösas med den högtryckstvätt som du har använt på resten av huset. Använd en tvättborste i kombination med ett milt rengöringsmedel, om det är mycket smuts. Men var försiktig så att medlet inte förstör möblerna. Läs på innan vad som passar till trädgårdsmöblernas material. Testa först i ett område som inte syns så bra innan du använder det på hela möblemanget.

Gör så här: Applicera passande rengöringsmedel. Tvätta därefter med ett munstycke och passande tryck. Skölj av.

Läs mer

Vårstäda i trädgården >>
Utemöbler till vår och sommar >>

Krankoppling 2-vägs Gardena

Grå

379:-
Läs mer

Anslutningsslang set Gardena

Längd 150 cm, Orange

299:-
Läs mer
Din varukorg:
Varor
Totalt att betala:
Till kassan
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen