Goda anledningar till att välja ekologisk julgran

Intresset för klimat- och miljövänliga julgranar ökar, allt fler väljer en ekologisk julgran till högtiden – odlad helt utan besprutningsmedel och konstgödsel.

Goda anledningar till att välja ekologisk julgran

Det tar mellan 7 och 12 år från att julgranen planteras tills den blir en färdig, fullvuxen gran som kan fylla rollen som julens mittpunkt i vardagsrummet. Varje julgran får regelbundet besök och skötsel av julgransbonden, som bland annat bottenklipper, formklipper och gödslar för att göra julgranarna så vackra som möjligt. Detta kräver både tålamod och kunskap.

Odlas med kärlek

För att en julgran ska vara ekologisk krävs det extra insatser från julgransproducenten, som också måste ha god kännedom om naturen. Ekologiska julgranar produceras i en kontrollerad, ekologisk miljö och odlas fram helt utan användning av besprutningsmedel mot skadedjur. Mineral- eller kvävegödsel används inte, inte heller tillväxtreglerande ämnen. De ekologiska julgranarna växer helt enkelt i takt med naturen, utan genvägar med kemikaliska besprutningsmedel och konstgödsel. 

Målet med ekologisk odling av julgranar är att skona miljön, bevara den biologiska mångfalden, rädda insekterna och skydda grund- och ytvattnet. Det är detta som gör ekologiska julgranar mer miljövänliga än andra julgranar.

Ekologisk ädelgran från Plantagen

Hos oss kan du köpa 100% ekologisk ädelgran, både i butik och på nätet, odlad på ett naturlig och hållbart sätt. Gransorten heter Nordmannsädelgran (Abies Nordmanniana ECO), och är känd för sina mjuka barr och goda hållbarhet. Ädelgran barrar mindre än en vanlig gran, och den doftar även mindre – fint för både allergiker och för alla som inte vill lägga julen på att sopa upp barr från golvet. Eftersom Nordmannsgranen är både tät och fyllig, med en nästan perfekt pyramidform, kallas den även ofta för Disney-granen.

Våra julgranar huggs ner 5–7 dagar innan de levereras till butikerna. På det sättet får granen stå ett par dagar innan det paketeras, så att det tål transporten bättre, samtidigt som du får en frisk och färsk julgran av hög kvalitét.

Dela julinspiration med varandra

Tagga din bild med @plantagensverige på Instagram du också!

 

Så lyckas du med julgranen

Funderar du på hur du kan få julgranen att stå längre, barra mindre eller hur du bäst kan förbereda din julgran på att komma in i värmen?

Läs vår guideSå lyckas du med julgranen – Tips och skötselråd


Teman:

Din varukorg:
Varor
Totalt att betala:
Till kassan
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen