Inred med trendig och luftfuktande rumsgran

Inred med trendig och luftfuktande rumsgran

Rumsgranen (Arucaria heterophylla) har de senaste åren ökat i popularitet och är nu en krukväxt med stor trendfaktor. Den ger en skir känsla och skapar spännande kombinationer tillsammans med andra gröna blommor. Den har ljusgröna, mjuka barr som sitter kvar hela året. Grenarna växter ut i våningar och kan med tiden bli upp till två meter hög.

Kombinera och mixa med färg och form

Rumsgranen i ensamt majestät i en läcker kruka ger liv till ditt hem men den passar också tillsammans med andra gröna växter. Skapa häftiga kombinationer på golvet, i fönsternischen eller på sidebordet med storbladiga, spräckliga eller rödbladiga växter som t.ex. kalatea, monstera och palmaralia. Addera till krukor med olika struktur och uttryck för ett livfullt stilleben.

Bästa placeringen

Rumsgranen trivs bra på en ljus plats i hemmet, ett inglasat, frostfritt uterum är optimalt. Undvik direkt sol och placering nära element. Under sommarmånaderna kan du även inreda med den ute på balkong och altan i skuggigt läge. Med växtbelysning t.ex. Plantagens stiliga Anodalampa kan Rumsgranen placeras på lite mörkare ställen i hemmet. Här kan du se fler exempel på vårt sortiment av: växtlampor.

Hur du vattnar en rumsgran

Rumsgranen vill ha mer vatten sommartid, jorden ska hållas lätt fuktig medan du kan vara mer sparsam med vattningen under vintern särskilt vid sval placering. För mycket vatten eller för varm placering kan göra att rumsgranen barrar. Växten håller sig fräschare om den får en sväng i duschen då och då. Tillsätt en halv dos näring i vattnet en gång i veckan under vår till höst så får växten den näring den behöver för att utvecklas på bästa sätt.

Plantera om?

När blomman har växt några decimeter är det en bra idé att plantera om den i en större kruka så rötterna får mer plats och växten står stadigare. Använd Plantagens blomjord och en planteringskruka i plats eller terrakotta som är ca 1 dm större i diameter än den befintliga. Vattna så jorden är genomblöt efter omplantering.

Rumsgran till jul

Rumsgranen är fin att inreda ditt hem med året om går den otroligt bra att addera till julens blommor, mossa och barrväxter. Med en liten ljusslinga och några fjäderlätta dekorationer skapar du en modern julgran eller en utmärkt gran till barnens rum med mjuka barr som sitter kvar på trädet.