Lys upp mörkret med rätt belysning

Vintern närmar sig med stormsteg och var dag sänker sig mörkret lite tidigare, både inne och ute. Nu blir det extra viktigt att lysa upp hemmet med ljusslingor, adventsstjärnor och ljusstakar. Förvandla den mörka årstiden till en lysande saga och skapa stämning med vår hjälp!

Lys upp mörkret med rätt belysning

Skapa stämning med ljus och belysning. Det lider så sakta mot vinter och julhelg. Dags att skapa stämning både utomhus och inne – med skimrande slingor, växter och pappersstjärnor i alla fönster. Rätt belysning gör det stumma mörkret fyllt av liv, och det sker enklast med olika typer av ljuskällor på flera platser. 

Det går att dekorera med ljusslingor och lyktor både inom- och utomhus, oavsett vilken säsong eller årstid det är. De skapar stämning året om.

Varmt ljussken i fönstret

Dekorera fönstret, så det syns både inomhus och utifrån, här passar både elljusstake och adventsstjärna in. När du stiger upp på morgonen möts du av det varma ljusskenet och när du säger god natt känns det lite mysigare att krypa ner med ett behagligt ljus i fönstret.

En adventsstjärna eller två?

Ett hem har inte den rätta julstämningen utan en eller flera pappersstjärnor i fönstren. Det finns många stjärnor i olika färger och mönster att välja bland. Varför inte en adventsstjärna i vitt och vinrött, i tåligt kvalitetspapper? Den sprider inte bara ett härligt ljus, utan ger även hemmet en julstämning.

Variera dig gärna och sätt upp adventsstjärnor i både kök, vardagsrum och sovrum. Det sätter den magiska känslan du är ute efter och skapar en härlig atmosfär inomhus.

Hitta din favorit bland ljusstakarna

Elljusstakar finns i flera former och färger. Vår vanligaste ljusstake är i vitt, målat trä. Det finns även sjuarmade ljusstakar i svart och andra kulörer. Ljusstakarna går sällan ur mode, de kan du använda år efter år för att återskapa julstämningen.

Dekorera ute med ljusslinga, julros och lykta

Har du en gran eller enbuske i din trädgård? Dessa praktfulla växter blir perfekta ljuskällor med en julgransslinga runt sig. Efter ett lätt snöfall har du plötsligt en ombonad oas, mitt i det kalla mörkret. Du som har en farstubro gör rätt i att dekorera räcken med granris och ljusslinga. Placera ut några julrosor i krukor, dekorerade med grönmossa. Dessa växter är tåliga och klarar julhelgen ute kylan. Med en krans på dörren är julstämningen ett faktum. Glöm inte att ställa fram en lykta på trappan. Om du bor i lägenhet går det minst lika bra att smycka balkongen med ljusslinga, julros och en liten julgran. Det är bara din fantasi som sätter gränserna.

Dela julinspiration med varandra

Tagga din bild med @plantagensverige på Instagram du också!

 


Tre tips på hur du sätter ljus i mörkret

Våra råd till dig som vill skapa julstämning både inomhus och ute:

 • Använd ljusslingor.
  En på farstubron, en runt bokhyllan eller valfritt fönster. Glöm inte den batteridrivna slingan som kan smycka vilken växt som helst.
   
 • Skapa behagligt sken med flera ljuskällor.
  En adventsstjärna, kombinerad med elljusstake och ljusslinga, i ett och samma fönster? Ja, det är faktiskt möjligt. Det blir hemtrevligt när det lyser ordentligt i det tunga vintermörkret.
   
 • Lyktor, lyktor, lyktor.
  Minst lika mysigt en skymmande sommarkväll som när julen och vintermörkret nalkas. Detta kan inte understrykas nog.

Mer jul

Se all julbelysning och juldekorationer >>
Komplettera julbelysningen med vackra julblommor >>Din varukorg:
Varor
Totalt att betala:
Till kassan
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen