Maj - underbara, grönskande månad

Maj - underbara, grönskande månad

Maj är en härlig tid att umgås och odla med familj och vänner på altan, balkong och i trädgården. Alla kan odla och när vi gör det tillsammans får vi inte bara härliga grönsaker, vi odlar även gemenskap.

Odla både inne och ute

Nu kommer värmen och ljuset på allvar och det finns många växter att välja på som passar att så och plantera. När jorden börjar bli varmare kan du så direkt på plats men det går fortfarande att så inomhus. Vill du ha färskpotatis till midsommar är det dags att sätta dessa nu, antingen i hinkar, pallkrage eller på friland.

Tomat, gurka, chili, paprika och en hel del andra grönsaker kan du även köpa som planta och plantera i större krukor för odling på balkong eller inomhus (skydda dem med fiberduk eller en pappåse om de står ute under kalla nätter).

Hitta allt du behöver för att odla >>

Majfint inomhus

Växter gör livet bättre, gör vårfint inne med härliga gröna växter som trendig monstera, stora palmer och lättskötta kaktusar. Nu finns det även många nya läckra piedestaler i våra butiker som gör det enklare att inreda med växter i ditt hem.

Med amplar får du plats med mer växter på högre höjd, orkidé, porslinsblomma och murgröna passar bra att hänga från taket. Pigga upp badrummet med snittblommor eller miniväxter på handfatet. Kombinera blommande växter med det gröna, rosor och hibiskus ger mycket färg och tycker båda om när solen lyser på dem.

Fira majs högtider med vackra buketter

Under maj månad finns det många tillfällen att fira, duka med snittblommor till vardag och fest. Skäm bort dig själv eller en vän med en härlig bukett i sommarens färger.

Plantera blommor på altan, balkong och entré

Skapa din egen oas med ljuvliga sommarblommor i krukor såsom rosor, stjärnöga, pelargon, lobelia, tagetes och petunia. Fleråriga växter som och t.ex. lavendel, funkia och olika typer av nävor är också fantastiska i stora krukor. Trädgårdshortensian med sina stora blommor fyller ut bra och ger en härligt grönskande känsla. Små träd som dvärgsyrén ger höjd åt grönskan, även äppelträd och bärbuskar går bra att plantera i stora krukor, välj en solig plats så frukten blir söt och god.

Gräsmattan

Gräsmattan börjar bli grön och det är hög tid att gödsla, plocka bort maskrosorna med ett maskrosjärn för att få bort pålroten som växter långt ner i marken så förhindrar du att den sprider sig.

Hitta produkter för din gräsmatta >>