Sju växter som gör din arbetsmiljö produktivare

Sju växter som gör din arbetsmiljö produktivare

Det pratas mycket om att inreda våra hem med växter men även den plats vi arbetar på blir härligare med blommor och grönt, oavsett om vi sitter på kontor, jobbar i verkstad, butik. Inte minst är det viktigt med växter i våra skolor där både barn och lärare ska få ett meningsfullt utbyte. Syre och ren luft behövs överallt och växter inomhus hjälper för att få det!

Lista på sju växter som ger dig mer syre och ökar din produktivitet:

 1. Svärmorstunga
  Tål det mesta och tar inte så mycket plats, passar både i fönster och längre in i rummet på en hylla, pall eller piedestal. 

 2. Gullranka
  Lättskött växt med gulgröna blad på långa rankor. Gullrankan är fin både som hängande växt i ampel eller på en hylla och som klättrande växt från golv eller fönsterbleck.

 3. Fredskalla
  Utomordentlig luftrenare som trivs både i fönster och en bit in i rummet. Stora exemplar är fina på piedestaler och pallar, gärna tillsammans med andra gröna växter.  

 4. Yuccapalm på elefantfot
  Häftig yucca på hög stam med bred fot. Utmärkt att ställa på golvet eller på en låg bänk på ljus plats. Kräver minimalt med skötsel och vatten.

 5. Paradisträd
  Tålig och lättskött suckulent som trivs bra på fönsterblecket eller i bokhyllan. Finns i många olika sorter med skiftande form och färg som är fina tillsammans i en grupp.

 6. Guldpalm
  Stor härlig palm som ger en skön känsla i rummet både med sina blad och luftrenande egenskaper. Lätt att sköta, trivs på ljus plats men även en bit in i rummet.

 7. Ampellilja
  Retrotuff grönväxt med långa, smala blad med vit mittrand. Lätt att sköta och ta sticklingar ifrån. Kan placeras på de flesta ställen, i fönster, hyllan och i ampel.

Lys upp mörka platser

Även om din arbetsplats har sparsamt med dagsljus kan växter ändå trivas. Med hjälp av ljus från växtlampor får både människor och växter en skönare miljö och vintermånaderna blir inte lika tunga.

Mer välgörande växter

Fler hälsobringande växter finner du här >>
Läs mer om växtbelysning här >>

Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. Hemleverans Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. sort-alpha-desc