Efter sommaren väljer många av oss att förnya sina hem med ny inredning. Genom att fylla rummen med växter blir hemmet mer levande, ombonat och välkomnande. Växter får oss också att må bättre och skapar harmoni.

Förnya hemmet inför hösten

Tänk växter som inredning i alla rum, i varierande storlekar och på olika höjder och bredder. Välj tåliga växter till rum som lätt hamnar i skymundan. Fortsätt sedan med stora växter till rum som är lite kala och satsa helhjärtat på gröna, friska växter ill alla sovrum.

Växter med olika blad

 • Karaktäristiska blad
  Trendigast i höst är växter med karaktäristiska blad som tar för sig. Pröva att matcha bladform, storlek och färg med olika slags krukor. Placera gärna ut växterna i grupper med hjälp av piedestaler, pallar, bänkar och små bord. Skapa trendiga stilleben med några böcker, ljuslyktor, en härliga växtaffisch och kanske en kvist, ett blad eller ranka från en växt.
   
 • Tjocka blad
  Kaktusar och växer med tjocka blad som sorter av crassula, aloe vera och peperomia är och förblir oerhört eftertraktade, de överlever utan intensiv tillsyn vilket passar många av oss som har mycket på gång i livet.

Växter i olika storlekar

 • Små växter
  Till gröna småväxter som är populära just nu hör elefantöra och peperomia, som finns i många olika sorter. Kaktusar och sukkulenter passar fint både på bordet och i hyllan. Kalathean, monsteran, fikon och kottepalmen har alla häftiga blad som är vackra för sig själva och gör sig bra på en bredare fönsterbräda eller sidobord.

 • Stora växter
  Monstera, palmer, rosenskärm och strandkastanj är stora härliga växter som vi placerar på golvet i rejäla krukor, även sådana som är gjorda för utomhusbruk.

Olika krukor, material och placering

 • Amplar med hängande växter
  Hängande växter som gullranka, murgröna och porslinsblomman är populära att placera i amplar med både glasvaser och krukor. Det ger liv och höjd i rummet vilket förstärker känslan av grönska.
   
 • Olika material
  Mässing och guld håller i sig och utgör tillsammans med lite mörkare bruna och gröna krukor i tjock keramik en mustig känsla som passar årstiden bra. Även terrakotta och mönstrade krukor är populärt.

Egenodlat

Odla eget från grunden, gärna ätbara växter som chili, tomater och sallad. Att odla sticklingar och odla upp frön från naturen är det fler och fler som inspireras och njuter av. Placera ekollon, avokadokärnor, kastanjer och hasselnötter i små vaser, glasskålar och krukor för att få små skott som gör pricken över i. När mörkret sedan kommer behövs en växtlampa för att odlingen ska ta fart.

Barnens rum

Även barnen trivs med växter. Lek med krukor i olika färg och form och låt barnen sätta sina leksaker som prydnad intill. Växter är också förträffliga att använda som pysselredskap, prova att sätta ögon på kaktusen eller klistra glitter på porslinsblommans blad. Barnen brukar också gilla att trycka ner diverse frön i krukor och se vad som kommer upp, det är både roligt och pedagogiskt, testa harpluttar och se vad haren tuggat i sig.

Kommande trend

 • Kaktusar direkt från western och torraste öknen, de överlever det mesta och är en tuff inredningsdetalj. Är och förblir väldigt populär.
 • Stora gröna växter med häftiga blad som philodendron, elefantyucca och fiolfikus.

Mer trender på gång

Växt- och odlingstrender >>
Inred med växter i olika storlekar >>Monstera

Höjd 70 cm, Grön

499:-
Läs mer

Elefantöra

Höjd 25 cm, Grön

9990
Läs mer

Kaktus mix

Höjd 7 cm, Grön

3990
4 för 119:-
Läs mer
Hängampel Evin
50%

Hängampel Evin

Ø18 cm, Beige

9950 199:-
Läs mer
Din varukorg:
Varor
Totalt att betala:
Till kassan
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen