Inred med växter i olika storlekar

Inred med växter i olika storlekar

Skapa dynamik och spänning med gröna växter i olika storlek, färgnyans och karaktär. Alla rum och hem har olika möjligheter att inredas med mer gröna växter, från mini till jättestor. Det vanligaste kanske är de små till mellanstora men med fler storlekar ökar möjligheterna att lyckas just hemma hos dig. Hos oss hittar du växter i alla storlekar som kommer passa perfekt precis var som helst!

XS - de minsta växterna

Dekorera ditt hem med miniväxter på överraskande ställen. Blanda med små favorit dekorationer. Små miniväxter kan användas på många olika ställen som bokhyllan, på tavellisten, handfatskanten och nattduksbordet.

De är fina tillsammans med en lite större växt och skapar tillsammans ett stileben med växter. Av miniväxter kan du även göra en samling av sorter, såsom kaktusar, suckulenter och echeveria, som blivit väldigt populärt, mixa sorter, köpta, ärvda och presenter på en hylla eller i ett litet fönster. Barnens rum är bra plats för små söta miniväxter som till exempel elefantöra, kanske även dockhuset kan behöva lite grönska.

Se alla små grönväxter här >>

S - små växter perfekta för fönster

Små växter kan lätt placeras i fönster, samt på bord och bänkar runt om i våra hem. De passar på de flesta fönsterbrädor utan att täcka hela utsikten, passar bra att ställa tillsammans i par eller trios. Exempel på sorter som finns i små storlekar är dracena, fredskalla och paradisträd. I en växtsamling på en bänk eller skänk är småväxterna de som knyter ihop de större växterna med varandra.

M - mittemellan

Mellanstora växter fyller lite mer i ditt fönster och förhindrar insyn. De är lätta att placera och passar även bra på en bänk tillsammans med andra större växter eller på en piedestal vid sidan om. Mellanstora växter som till exempel garderobsblomma, yuccapalm och citronfikus, är kanske de vi klassar som vanlig storlek på gröna växter och har i och med det en hög grad av användbarhet i ditt hem.

L - stora och iögonfallande

Stora växter ger mycket grönska till ditt hem. Har du stora fönster och fönsterbrädor är de fina där, annars kan de placeras en bit in rummet intill en möbel, på låga pallar eller piedestaler. Här hittar du växter med mycket karaktär såsom olika sorter av cowboykaktus, guldpalm och aralia. De är tillräckligt stora för att stå på golvet, använd då gärna ett krukunderlägg för att undvika fukt på golvet. Flera stora växter tillsammans, gärna lite mixat med några mindre ger en härlig grön oas i rummet.

Se alla stora grönväxter här >>

XL - växter som tar rejäl plats

De största växterna kan du inreda med som en mycket trendig möbel, de har en imponerande inverkan och ger rummet ett lyft både i form av grönska och höjd. Här finns sorter som är det närmaste träd vi kommer för inomhusbruk till exempel standkastanj och förmakspalm. XL-växterna kan även användas för att skilja av ett rum och skapa mindre zoner av rumslighet på stora ytor.

Se alla våra gröna växter >>