Inred med gröna växter

Inred med gröna växter

Gröna sköna växter att inreda ditt hem med. Trenden är tydlig, nu vill vi ha mycket växter inne, inte bara små på fönsterbrädan utan även stora växter på golvet. Eller varför inte på den trendiga drinkvagnen? Välj olika sorter och få en mångfald av nyanser och former som gör ditt hem mer levande samtidigt som växterna gör gott för din inomhusluft.

Lek med höjder när du inreder med gröna växter

Med pallar, piedestaler och hyllor kan du placera växter på olika höjd. Det skapar en fin effekt och det ryms fler växer på liten yta. Lek med olika sorters gröna växter, höjd, bladform och färg.

Samla många växter tillsammans på ett litet bord, klipp av en kvist och sätt i en fin vas, placera dem på rad i fönstret och skapa ett grönskande insynsskydd. Dela av rummet med en låg bänk där du kan sätta flera större växter tillsammans och bilda en grönskande vägg.

Många växter i samma planteringskärl

Den som inte är så mycket för att sköta blommor, skaffar sig en stor skål eller ett fat med 3–4 centimeter hög kant och trycker ner kaktusar och suckulenter tätt och trevligt i den. Fina på soffbordet och tål att bli bortglömda ibland.

Murgröna

Murgrönan är en lättskött grön växt som både är elegant på båge och livlig med hängande rankor. Den är även användbar vid bordsdekoration, klipp av några rankor och lägg direkt på duken eller stick ner i en liten fin vas. Plantera ihop med några miniväxter, t.ex. St: Paulia eller Kalanchoe i en skål eller fat och täck med dekorationsbark eller sten. Som ampelväxt gör den sig utmärkt både hängande från taket och väggen.

Porslinsblomma

Porslinsblomman med sina tjockare blad kan torka ut mellan vattningarna och kan klara sig själv ett tag. Sorterna är många men alla ger hängande eller delvis hängande rankor som lätt kan lindas upp på olika växtstöd. Vissa sorter köper du redan upplindade på båge eller torn.

En porslinsblomma på båge är fin att samplantera i lågt fat med andra gröna växter som tål uttorkning t.ex. echveria och hjärtan på tråd. Lägg lite jord i botten, sätt ner växterna och fyll upp med dekorationssten.
 

Fler trendiga växter

Några av de trendigaste växterna just nu är kaktus, monstera, elefantöra och fiolfikus.

Läs mer om de fem trendigaste inneväxterna 2017 >>
 

Vill du veta mer?

Läs mer och fördjupa dig i livet med växter och hur de påverkar din hälsa:

Rensa luften och må bättre >>

Luftrenande gröna växter >>

Växter i badrummet piggar upp >>

Grönt och fräscht i sovrummet >>