Inred med växter i olika storlekar

Skapa dynamik och spänning med gröna växter i olika storlek, färgnyans och karaktär. Alla rum och hem har olika möjligheter att inredas med mer gröna växter, från mini till jättestor. Det vanligaste kanske är de små till mellanstora men med fler storlekar ökar möjligheterna att lyckas just hemma hos dig. 

Inred med växter i olika storlekar

Växter går att finna i alla möjliga storlekar, så oavsett om du ska liva upp ett kalt hörn bredvid soffan eller ge liv och färg åt köksbänken finns det mest troligt en växt som passar just dina behov.

Stora och små växter

XS - de minsta växterna

Dekorera ditt hem med miniväxter på överraskande ställen. Blanda med små favorit dekorationer. Små miniväxter kan användas på många olika ställen som bokhyllan, på tavellisten, handfatskanten och nattduksbordet. De är fina tillsammans med en lite större växt och skapar tillsammans ett stileben med växter. Av miniväxter kan du även göra en samling av sorter, mixa sorter, köpta, ärvda och presenter på en hylla eller i ett litet fönster. Barnens rum är bra plats för små söta miniväxter, kanske även dockhuset kan behöva lite grönska?

 • Kaktusar
 • Suckulenter
 • Echeveria
 • Elefantöra


S - små växter perfekta för fönster

Små växter kan lätt placeras i fönster, samt på bord och bänkar runt om i våra hem. De passar på de flesta fönsterbrädor utan att täcka hela utsikten, passar bra att ställa tillsammans i par eller trios. Småväxterna är de som knyter ihop de större växterna med varandra.

 • Dracena
 • Fredskalla 
 • Paradisträd


M - mittemellan

Mellanstora växter fyller lite mer i ditt fönster och förhindrar insyn. De är lätta att placera och passar även bra på en bänk tillsammans med andra större växter eller på en piedestal vid sidan om. M är kanske de vi klassar som vanlig storlek på gröna växter och har i och med det en hög grad av användbarhet i ditt hem.

 • Garderobsblomma
 • Yuccapalm
 • Citronfikus


L - stora och iögonfallande

Stora växter ger mycket grönska till ditt hem. Har du stora fönster och fönsterbrädor är de fina där, annars kan de placeras en bit in rummet intill en möbel, på låga pallar eller piedestaler. Här hittar du växter med mycket karaktär.Växter i storlek L är tillräckligt stora för att stå på golvet, använd då gärna ett krukunderlägg för att undvika fukt på golvet. Flera stora växter tillsammans, gärna lite mixat med några mindre ger en härlig grön oas i rummet.

 • Cowboykaktus
 • Guldpalm 
 • Aralia


XL - växter som tar rejäl plats

De största växterna kan du inreda med som en mycket trendig möbel, de har en imponerande inverkan och ger rummet ett lyft både i form av grönska och höjd. Här finns sorter som är det närmaste träd vi kommer för inomhusbruk. XL-växterna kan även användas för att skilja av ett rum och skapa mindre zoner av rumslighet på stora ytor.

 • Standkastanj 
 • Förmakspalm 


På Plantagen har vi ett brett sortiment av stora grönväxter, ovan ser du några av dem.


Mer växtläsning

Inred med gröna växter >>
Sju sätt att inreda med miniväxter >>
Inred med mat >>Guldpalm

Höjd 120 cm, Grön

399:-
Läs mer

Fredskalla 'Chopin'

Höjd 30 cm, Vit

5990
Läs mer

Förmakspalm

Höjd 140 cm, Grön

999:-
Läs mer

Banddracena 'Janet Lind'

Höjd 100 cm, Grön

799:-
Läs mer

Vågbladskalatea

Höjd 55 cm, Grön

379:-
Läs mer

Guldpalm

Höjd 120 cm, Grön

399:-
Läs mer
Din varukorg:
Varor
Totalt att betala:
Till kassan
Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. Icons/Arrow-left/24px/Black Created with Sketch. BEED2CAF-6775-4D50-832D-C19575417F8F 36C1D222-8DE3-499B-89C5-F0ACC4A3840A Created with sketchtool. 3011D877-6B37-4181-ABF0-09D8986DA7C6 Created with sketchtool. Entre Created with Sketch. 68157682-FC5A-4945-89BC-A1A195DC0E74 Created with sketchtool. F4ECEC60-D397-44D2-87E9-2D4AD35A6F11 Created with sketchtool. Icons/Menu/24px/Black Created with Sketch. order sort-alpha-desc Fråga Plantagen